24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το FBI έκλεισε το Megaupload

    Την επόμενη ημέρα μετά την παγκόσμια διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο SOPA, επέλεξε το FBI για να “κατεβάσει” το δημοφιλές file hosting site Megaupload.com, οι ιδιοκτήτες του οποίου κατηγορούνται για διαφυγόντα κέρδη πνευματικής ιδιοκτησίας που ξεπερνούν τα 500 εκατ. δολάρια, καθώς και για “ξέπλυμα χρήματος”.

    Παράλληλα, με το “κλείσιμο” του site, που είχε τους servers του στο Hong Kong, υπήρξαν και επιχειρήσεις για συλλήψεις στελεχών του -σε Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες- όχι όμως και του CEO του, Swizz Bearz (συζύγου της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Alicia Keys).

    To Megaupload είχε σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία από το 2005 οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, διαθέτοντας πάνω από 150 εκατ. εγγεγραμένους χρήστες, με τα 50 εκατ. από αυτούς να το το επισκέπτονται καθημερινά σύμφωνα με τα στατιστικά, ενώ έχει υπολογιστεί ότι το 4% του παγκόσμιου Internet traffic οφειλόταν σε αρχεία που φιλοξενούνταν στην υπηρεσία, ενώ ήταν το 13ο site σε επισκεψιμότητα διεθνώς.

    Μετά την “πτώση” του Megaupload, άμεση, πάντως, ήταν η απάντηση των “Anonymous” που έριξαν το site του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ αλλά και του FBI, καθώς και sites που έχουν σχέση με τη μουσική βιομηχανία. Φαίνεται πως στο Internet τις επόμενες μέρες οι “μάχες” θα είναι συνεχείς…

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles