24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Godzilla: Resurgence είναι επική Ιαπωνική καλτίλα

    Το περίφημο στούντιο Toho κυκλοφόρησε το teaser trailer του Godzilla: Resurgence, το πρώτο του φιλμ για το διάσημο τέρας μετά από μία ολόκληρη δεκαετία (και βάλε) και συνολικά το 29ο!. Η Ιαπωνική αισθητική κυριαρχεί παντού και χαρακτηρίζει εξ αρχής το πλέον διαχρονικό τέρας της μεγάλης οθόνης. Εκεί που “άλλοι” κινηματογραφιστές προτιμούσαν να το κρύβουν επιμελώς μέχρι το τέλος του trailer για να παίξουν με το σασπένς, η ιαπωνική παραγωγή το εμφανίσει από το πρώτο πλάνο, με την τεράστια ουρά του να περνάει πάνω από τα κτίρια και τους πανικόβλητους κατοίκους.

    1Godzilla-resurgence-3

    Στα πλάνα δεν ακούγεται ούτε μία λέξη παρά μόνο ένα επιβλητικό μουσικό χαλί, τα κοντινά στους ηθοποιούς δείχνουν την ένταση της στιγμής και την απελπισία που τους έχει κυριεύσει ενώ τα τανκς που παίρνουν θέσεις μάχης για να αντιμετωπίσουν τον “King of the Monsters”.
    Μην περιμένετε ειδικά εφέ και Χολιγουντιανή αύρα εδώ. Όλα έχουν μία… απλότητα και ο Godzilla δείχνει τόσο “ψεύτικος” όσο πρέπει για να τηρηθεί και η παράδοση στα αμέτρητα ανάλογα φιλμ που έχουν γυριστεί στην Ιαπωνία. Έτσι κι αλλιώς ο Godzilla ανέκαθεν λογίζεται ως το “δικό” τους τέρας και γνωρίζουν καλύτερα πως να το αποδώσουν, ενώ μετά την απογοητευτική version του Gareth Edwards στο φιλμ του 2014, τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να παρουσιαστούν εδώ. Λεπτομέρεια που αξίζει αναφοράς είναι πως το τέρας αναμένεται να είναι το ψηλότερο που έχει εμφανιστεί, ξεπερνώνας ακόμα και τα 108 μέτρα του Χολιγουντιανού πρόσφατου Godzilla. Γιατί πιθανόν είναι το ύψος που κάνει την διαφορά (…).
    Το φιλμ σκηνοθετεί ο Hideaki Anno (Neon Genesis Evangelion) μαζί με τον Shinji Higuchi του Attack on Titan (ναι, ναι) και θα προβληθεί στην Ιαπωνία το καλοκαίρι. Στην Αμερική θα φτάσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles