16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Google Meet προσθέτει λειτουργία background noise cancellation

    Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει πολλούς από εμάς να περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι και να εργαζόμαστε (στις περισσότερες περιπτώσεις) από το σαλόνι μας. Πόσο εύκολο είναι, όμως, για κάποιον να μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα επαγγελματικό video-conference call, όταν στο βάθος ακούγονται θόρυβοι περιβάλλοντος, όπως ένα τρυπάνι, πόρτες να ανοιγοκλείνουν ή οποιαδήποτε άλλη φασαρία; Η Google δίνει τη λύση στο δικό της πρόγραμμα video-conferencing, Meet για Android και iOS, προσθέτοντας τη δυνατότητα background noise cancellation.

    Το νέο χαρακτηριστικό λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο. Μπορεί να αναλύσει το ηχητικό σήμα που προέρχεται από την είσοδο του μικροφώνου και να φιλτράρει αυτόματα ήχους που δεν ακούγονται σαν ανθρώπινη φωνή. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι, σε αυτή την περίπτωση, άλλες φωνές, είτε από άλλο άτομο στο δωμάτιο είτε από τηλεόραση, δυστυχώς δε φιλτράρονται – αλλά ακόμη και το γεγονός ότι αποκλείονται θόρυβοι του περιβάλλοντος είναι σημαντικό.

    Οι χρήστες μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν αν το επιθυμούν τη λειτουργία, αν π.χ. θέλουν να παίξουν ένα όργανο ή να ενσωματώσουν έναν άλλο απαραίτητο ήχο -που δεν είναι ανθρώπινης φωνής- στη βιντεοκλήση.

    Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, κάντε κλικ στα Options Settings→Audio και επιλέξτε το Noise cancellation feature. Είναι διαθέσιμη από σήμερα στα G Suite Enterprise και G Suite Enterprise for Education, σε web, Android και iOS, σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και τα ΗΑΕ, όπου αναμένεται να φτάσει αργότερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles