13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To HarmonyOS της Huawei έρχεται επίσημα τον Απρίλιο και το foldable Mate X2 θα το λάβει πρώτο!

    Ως γνωστόν, η Huawei εξακολουθεί να δέχεται τα πυρά της αμερικανικής κυβέρνησης και σίγουρα η ιστορία του αποκλεισμού της έχει τραβήξει πάρα πολύ χρονικά. Επιπλέον, σε αυτή τη φάση είναι άγνωστες ακόμα οι προθέσεις της κυβέρνησης Biden, για το εάν θα υπάρξει κάποια αλλαγή πλεύσης. Ωστόσο, ο κινεζικός κολοσσός της mobile τεχνολογίας δεν το βάζει κάτω και εξακολουθεί να βαδίζει στο δικό της μονοπάτι. Ένα μονοπάτι που δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, παρόλα αυτά η Huawei έχει τόσο τους πόρους, όσο και την τεχνογνωσία για να τα καταφέρει στην μετά-Google εποχή.

    Για αυτό και εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του HarmonyOS, του δικού της ενιαίου λειτουργικού συστήματος που φιλοδοξεί να σπάσει την δυαρχία της Google και της Apple. Όπως έγινε γνωστό, η Huawei βρίσκεται μια ανάσα πριν το επίσημο launch του HarmonyOS, με την κινεζική εταιρεία να ανακοινώνει ότι η final beta του θα είναι διαθέσιμη από τις 31 Μαρτίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν απέχουμε και πολύ από την τελική πρώτη “stable” έκδοση του λειτουργικού, η οποία τοποθετείται μέσα στον Απρίλιο. Μάλιστα, ήδη γνωρίζουμε ότι η πρώτη συσκευή που θα το δεχθεί θα είναι το Mate X2 (ασχέτως εάν έχει κυκλοφορήσει με Android 10). Όπως ακούγεται, τα τηλέφωνα της σειράς P50 θα είναι τα πρώτα που θα το φορούν «out-of-the-box», όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε το πότε θα τα δούμε σε κυκλοφορία και αυτό γιατί η Huawei ανέβαλλε την κυκλοφορία τους για τον προσεχή Μάιο. Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι το HarmonyOS ήρθε εδώ για να μείνει!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles