15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το Huawei Watch GT 2, το smartwatch με τις δύο εβδομάδες αυτονομίας, στα χέρια μας

    Τα wearables κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό και, πλέον, οι περισσότεροι φίλοι μας έχουν ένα fitness band ή smartwatch στο χέρι. Καθώς τα μοντέλα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς -και ειδικότερα στον πολύπαθο της αυτονομίας είναι δύσκολο να μη σκεφτεί κάποιος την αγορά. Ένα από τα πιο “hot new entries”, τουλάχιστον στον τομέα των έξυπνων ρολογιών, είναι το Huawei Watch GT 2, διάδοχος του Watch GT, που μας κέντρισε το ενδιαφέρον αρχικά χάρη στις δύο εβδομάδες αυτονομίας που υπόσχεται (spoiler: και τελικά προσφέρει!). Όταν, βέβαια, το πήραμε στα χέρια μας, διαπιστώσαμε ότι έχει να μας δώσει πολλά περισσότερα.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 01

    Με άκρως γοητευτική και στιβαρή εμφάνιση

    Αν είχατε στην κατοχή σας το Huawei Watch GT ή απλά είχατε δει το προηγούμενο ρολόι, θα διαπιστώσετε μία ανανέωση στην εμφάνιση της συσκευής. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός κερδίζει τα βλέμματα, με το Watch GT 2 να διαθέτει επιλογή τρισδιάστατης οθόνης από γυαλί σκαλισμένο με τεχνολογία με την οποία επεξεργάζονται οι πολύτιμοι λίθοι, αλλά και στεφάνη που δεν προεξέχει τόσο όσο στο προηγούμενο μοντέλο.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 09

    Η οθόνη αφής της συσκευής είναι τεχνολογίας AMOLED, ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνισή της με τη βοήθεια των διαθέσιμων watch faces. Η φωτεινότητά της είναι βελτιωμένη και άκρως ικανοποιητική σχεδόν σε όλες τις συνθήκες, με μικρή εξαίρεση στη χρήση της κάτω από πολύ (τονίζουμε το πολύ) έντονο ήλιο, διαθέτοντας και αισθητήρα περιβάλλοντος φωτισμού που ρυθμίζει άψογα αυτόματα τη φωτεινότητα στις περισσότερες περιπτώσεις.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 14

    Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το Huawei Watch GT 2 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: στα 46mm με διαγώνιο οθόνης 1,39’’ και ανάλυση 454×454 pixels και στα 42mm με διαγώνιο οθόνης 1,2 ιντσών και ανάλυση 390×390 pixels. Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας το πρώτο μοντέλο, στα 46mm, το οποίο -πέρα από διαφοροποιημένη εμφάνιση με την παρουσία στεφάνης γύρω από την οθόνη όπως βλέπετε στη φωτό- έχει και κάποιες διαφορές σε χαρακτηριστικά, που θα αναλύσουμε ακολούθως. Αν, ωστόσο, επιθυμείτε ό,τι πιο slim υπάρχει, η επιλογή σας θα πρέπει να είναι το μοντέλο των 42mm, το οποίο έρχεται με πλήρως bezel-less κυρτή οθόνη, πιο προσιτή τιμή και κάποιους ελάχιστους συμβιβασμούς στα specs.

    42mm-46mm

    Η συσκευή διαθέτει και δύο φυσικά πλήκτρα στο δεξί μέρος της, για τη διαχείρισή των λειτουργιών της – πέρα από τη χρήση της οθόνης αφής. Το ένα από αυτά είναι το home button, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να επιλέγετε και ανάμεσα στις ενσωματωμένες εφαρμογές, ενώ το άλλο βρίσκεται εκεί ειδικά για τα apps που παρακολουθούν την υγεία και την προπόνησή σας.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 07

    Η αυτονομία του κάνει τη διαφορά!

    Το κομμάτι της αυτονομίας είναι σίγουρα από εκείνα στα οποία οι βελτιώσεις του Huawei Watch GT 2, σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι εντυπωσιακές. Δύο εβδομάδες αυτονομίας με τυπική χρήση δεν είναι καθόλου λίγες και στις δοκιμές μας η συσκευή πραγματοποίησε τις υποσχέσεις της, σε σημείο να την ξεχάσουμε στον καρπό μας μακριά από το φορτιστή της. Πώς όμως εξασφαλίζονται οι εντυπωσιακές επιδόσεις της;

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 13

    Φυσικά, συντελεί η ενσωμάτωση του Kirin A1, ενός -ειδικού για wearables- chip που έχει αναπτύξει η ίδια η Huawei και εξασφαλίζει υψηλή απόδοση λειτουργίας με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας χάρη στη χρήση και ειδικών αλγορίθμων. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιεί αυτόματα την κατανάλωση ισχύος, ώστε να μπορεί να σας συντροφεύει παντού και συνέχεια, με σπάνιες επαφές με το φορτιστή της. Η αυτονομία δύο εβδομάδων, που υπόσχεται το μοντέλο των 46mm που είχαμε στη διάθεσή μας, επιτυγχάνεται, με ενεργή λειτουργία παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού, αλλά και παρακολούθησης ύπνου, άσκηση για 90 λεπτά την εβδομάδα (με ενεργοποιημένο GPS) και μουσική για 30 λεπτά την εβδομάδα. Αντίστοιχα, να σημειώσουμε ότι το μοντέλο των 42mm, με την ίδια χρήση, έχει αυτονομία μίας εβδομάδας.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 10

    Στις δοκιμές μας με το ρολόι των 46mm διαπιστώσαμε, πάντως, ότι ακόμη και “ξεζουμίζοντας” τις δυνατότητες της συσκευής με αρκετές ώρες άσκησης με ενσωματωμένο GPS, ομιλίας και μουσικής, εκείνη άντεξε για αρκετές μέρες χωρίς φόρτιση, προσεγγίζοντας την εβδομάδα, κάτι που είναι σίγουρα αξιοσημείωτο για πρόταση αυτής της κατηγορίας. Να σημειώσουμε ότι, πέρα από το hardware, στην αυξημένη αυτονομία συμβάλλει και η επιλογή της Huawei να χρησιμοποιήσει στο ρολόι το δικό της λειτουργικό σύστημα, που ονομάζει Lite OS.

    Το Huawei Watch GT 2 αναλαμβάνει το ρόλο του προσωπικού σας coach

    Το Huawei Watch GT 2 θα γίνει ο προσωπικός σας προπονητής σε κάθε sport ή μορφή άσκησης την οποία θα επιλέξετε.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 02

    Διαθέτει επιλογή καταγραφής και παρακολούθησης πολλών διαφορετικών μορφών προπόνησης ή άσκησης (έως 15), υποστηρίζει τα δορυφορικά συστήματα εντοπισμού GPS και GLOLASS, ενώ, πλέον, χάρη στην αναβάθμιση του Huawei TruSeen, προσφέρει πιο ακριβή μέτρηση του καρδιακού παλμού σας σε πραγματικό χρόνο.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 04

    Επιπλέον, έρχεται με ανθεκτικότητα στο νερό έως τα 5ATM, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τους παλμούς σας ακόμη και ενώ κολυμπάτε.

    Και διαθέτει ακόμη περισσότερες επιλογές παρακολούθησης για εσάς και τις καθημερινές σας συνήθειες

    Το Watch GT 2 έχει βελτιωθεί και στο κομμάτι της παρακολούθησης ύπνου. Χάρη στην έκδοση TruSleep 2.0 της Huawei, μπορεί να παρακολουθεί επιστημονικά και να διαγνώσει 6 συνήθεις τύπους προβλημάτων ύπνου, ενώ, παράλληλα, παρέχει προτάσεις για καλύτερη ξεκούραση. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία Huawei TruRelax μπορεί να παρακολουθεί το στρες σας και να εντοπίζει πότε υπάρχει ανάγκη να χαλαρώσετε (για το λόγο αυτό υπάρχει και επιλογή ασκήσεων αναπνοών), ενώ, φυσικά, σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε την εξέλιξη της φυσικής σας κατάστασης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως τον αριθμό των βημάτων, τις θερμίδες που καίτε, τον αριθμό των φορών που σηκώνεστε και τις περιόδους δραστηριοτήτων μεσαίας έως υψηλής έντασης.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 05

    Και, βέβαια, επειδή κάθε μέρα οι ανάγκες επικοινωνίας σας είναι έντονες, φυσικά, υποστηρίζει ειδοποιήσεις από κλήσεις, SMS, email, ημερολόγιο και άλλες social media εφαρμογές. Τέλος, μερικά ακόμη χρήσιμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενημέρωση για τον καιρό, αφύπνιση, λειτουργίες αντίστροφης μέτρησης και χρονόμετρου, φακός και επιλογή εύρεσης τηλεφώνου, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης Always On Display στη συσκευή (η χρήση της οποίας βέβαια, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, έχει επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας).

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 06

    Τα καλύτερα νέα; Το Huawei Watch GT 2 των 46mm έρχεται με ενσωματωμένο ηχείο!

    Ακρόαση μουσικής και διεκπεραίωση κλήσεων χωρίς το smartphone σας; Το μοντέλο των 46mm τα υποστηρίζει, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο, οι επιδόσεις των οποίων κατά τις δοκιμές μας ήταν άκρως ικανοποιητικές. Με το Huawei Watch GT 2 των 46mm μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις κατά τη διάρκεια sports ή όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα, αλλά και να ακούτε μουσική. Η συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει έως και 500 τραγούδια (έχει χωρητικότητα 4GB), αν, βέβαια, δε θέλετε να ενοχλείτε τον περίγυρό σας, μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με μία λύση ακουστικών όπως τα Huawei FreeBuds, ώστε να έχετε την αγαπημένη σας μουσική στ’ αυτιά σας κάθε στιγμή.

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 03

    Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για το Huawei Watch GT 2;

    Το Huawei Watch GT 2 μπορεί να συνεργαστεί όχι μόνο με συσκευές της Huawei αλλά με οποιοδήποτε smartphone υποστηρίζει Android 4.4 ή νεότερη έκδοση, αλλά και iOS 9.0 ή νεότερη έκδοση. Να σημειωθεί ότι πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στο smartphone σας (αν δεν το έχετε) το app Huawei Health, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα τα στατιστικά κάθε ημέρας σας, αλλά και να διαχειρίζεστε πολλές από τις λειτουργίες του ρολογιού, όπως επίσης και να βλέπετε πληροφορίες γι’ αυτό, όπως την υπολειπόμενη αυτονομία του, τις αναβαθμίσεις κ.ά. Η σύνδεση πραγματοποιείται πανεύκολα μέσω Bluetooth 5.1, κάνοντας pairing το μοντέλο του smartwatch με το smartphone σας. Τέλος, στη συσκευασία του Huawei Watch GT 2 θα βρείτε τη βάση/pad μαγνητικής φόρτισης της συσκευής, καθώς και καλώδιο φόρτισης USB Type-C (δεν υποστηρίζεται, πάντως, ασύρματη φόρτιση, κάτι που θα θέλαμε να δούμε σε επόμενο μοντέλο της Huawei).

    Huawei Watch GT 2 - hands-on - 11

    Το Huawei Watch GT 2 θα κυκλοφορήσει με κόστος 249 ευρώ για την έκδοση των 46mm και 229 ευρώ για την έκδοση των 42mm. Η έκδοση των 46mm είναι διαθέσιμη σε μαύρο και ασημί χρώμα με σασί από ανοξείδωτο ατσάλι και επιλογές για καφέ δερμάτινο (classic) ή μαύρο ελαστικό καουτσούκ λουράκι (sport) αντίστοιχα.

    46mm

    Η έκδοση των 42mm είναι διαθέσιμη σε ασημί και rose gold ανοξείδωτο ατσάλι και με επιλογές για χακί δερμάτινό ή rose gold μιλανέζικο λουράκι, αντίστοιχα.

    42mm

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles