21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με νέα έρευνα!

    Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστεως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτά, αν και πρώιμα, δείχνουν ότι οι συσκευές αυτές ίσως δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο αρχικά νομίζαμε. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από το New York University School of Medicine, περιελάμβανε την έκθεση ποντικιών σε καπνό ηλεκτρονικού τσιγάρου για 12 εβδομάδες, σε δόση και διάρκεια που ισούται με το κάπνισμα ενός ελαφρύ ηλεκτρονικού τσιγάρου για 10 χρόνια στους ανθρώπους. Μέχρι το τέλος των δοκιμών, ο καπνός είχε προκαλέσει καταστροφή του DNA στου πνεύμονες του ζώου, στις κύστες και στη καρδιά, και περιόριζε τις πρωτεΐνες και την «επιδιόρθωση» του DNA.

    E-Cigarettes

    Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τους ερευνητές, συγκλίνουν στην άποψη, ότι η νικοτίνη μπορεί να μετατραπεί σε καρκινογόνα ουσία στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το 16% των χρηστών αυτών είναι μαθητές Λυκείου. Οι εταιρείες ηλεκτρονικού τσιγάρου, το προωθούν ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα συνήθη προϊόντα καπνού.

    Το 2013, μια έρευνα είχε υποστηρίξει ότι η πρακτική αυτή ήταν εξίσου αποτελεσματική για τη διακοπή του καπνίσματος, όπως και τα επιθέματα νικοτίνης. Το 2016, ο Vivek Murthy αποκάλεσε τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από την Αμερικανική νεολαία, ως μια σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία, παρουσιάζοντας αύξηση 900% μεταξύ των μαθητών Λυκείου.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι οι όγκοι δεν μπορούν να αναπτυχθούν μέσα σε 12 εβδομάδες, και για να έχουμε αποδείξεις της επίδρασής του σε ανθρώπους, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ακόμα δεκαετία. Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές στρέφονται στον πειραματισμό με ζώα, που θα μπορούσε να παρέχει περισσότερες αποδείξεις για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου μέσα σε έναν χρόνο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles