BREAKING

6

Το "ηλίθιο" tweet της Asus για το booth babe της Computex και η "θύελλα" των αντιδράσεων...

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς... Κάποιες άλλες, καλύτερα να σκέφτεσαι παρά να γράφεις κάτι. Οι υπεύθυνοι του twitter λογαριασμού της Asus δεν το πολυσκέφτηκαν όμως, όταν ανέβασαν ένα tweet που έφερε "θύελλα" αντιδράσεων, καθώς χαρακτηρίστηκε ως... σεξιστικό και ανάρμοστο.

Πρόκειται για το σχόλιο σε μία φωτογραφία, από περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση Computex της Taiwan, στην οποία απεικονιζόταν μία κοπέλα (τραβηγμένη από πίσω), καθώς και το νέο Transformer tablet της εταιρείας. Και το tweet έλεγε: "Το πίσω μέρος μοιάζει υπέροχο... Το ίδιο και το νέο Transformer ΑΙΟ".

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από χρήστες του twitter, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοια σχόλια τροφοδοτούν την πεποίθηση ότι ο κόσμος της τεχνολογίας είναι ανδροκρατούμενος. Η Asus αναγκάστηκε να αφαιρέσει το tweet, αλλά και να ζητήσει συγνώμη με νέο post, στο οποίο η εταιρεία αναφέρει ότι θα λάβει τα μέτρα της, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Το όλο θέμα αναθέρμανε μία τεράστια συζήτηση που γίνεται, εδώ και χρόνια, και αφορά τη μεταχείριση των γυναικών στο χώρο της τεχνολογίας. Κάποιοι, βέβαια, δε διστάζουν να σχολιάσουν ότι, για το συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον, οι αντιδράσεις που προέκυψαν είναι "υπερβολικές" και έχουν απλά στηριχθεί στο γεγονός των διακρίσεων που, έτσι κι αλλιώς, υφίστανται σ' αυτή την αγορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Εμείς πάλι θα σχολιάσουμε ότι πρόκειται για ένα "ηλίθιο" (και ίσως ανώριμο) tweet από πλευράς της Asus, με τραβηγμένες, όμως, από τα μαλλιά αντιδράσεις... Και ότι ο φεμινισμός μας δε θα μας κάνει να τα βάλουμε με τα booth babes. Όχι γιατί θα πέσουν να μας φάνε οι άνδρες αναγνώστες μας, αλλά γιατί μπορεί φυσικά να στεκόμαστε κριτικοί απέναντι στην εκμετάλλευση, δεν αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο όμως μία δουλειά που γίνεται από επιλογή και για συγκεκριμένο σκοπό (μας αρέσει ή δε μας αρέσει... τη βρίσκουμε ή δεν τη βρίσκουμε ανούσια και ξεπερασμένη). Και φυσικά δεν είναι η μόνη...

Πηγή: DailyMail

6 Comments

 • 6 Ιουνίου 2012 at 22:06

  Πολύς λόγος για το τίποτα! Πράγματι η πίσω όψη είναι καλή! Πράγματι τα κατακριτέα σχόλια θα πρέπει να υπάρχουν για τις κοπέλες που τις χρησιμοποιούν για αυτή την δουλειά και Πράγματι το σχόλιο ήταν έξυπνο, ασχέτως του περιεχομένου του. Και να σας πω και κάτι άλλο που πιστεύω? Στο facebook και twitter μίας επιχείρησης (της ASUS, στην προκειμένη περίπτωση) θα πρέπει να μπαίνουν ποιο «light» σχόλια, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται στο επίσημο site της.

 • Dionisis Falireas
  6 Ιουνίου 2012 at 18:21

  Εγώ προσωπικά γέλασα με το post. Και νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό και η κοπέλα να μην παρεξηγήθηκε. Διότι η φράση ήταν πολύ περισσότερο κοπλιμέντο παρά χυδαιότητα. Μου θυμίζει λίγο φαρισαϊσμό αυτή η διαμαρτυρία… Καταπίνουμε την καμήλα και διυλίζουμε το κουνούπι, κατά τα νέα ελληνικά… Τόση βία και βιασμοί ανα τον κόσμο, αλλά μας πείραξε ένα αθώο και αστείο, ίσως και ψευτο ευρηματικό σχόλιο…

 • Christine Kitsati
  6 Ιουνίου 2012 at 13:23

  George K, σε ευχαριστώ και εγώ για το σχόλιο…

  τα bold μπαίνουν σε όλα τα θέματά μας, κατά παράδοση για διευκόλυνση στην ανάγνωση και μόνο ;)

  όσο για το ηλίθιο, θα μου επιτρέψετε να προσθέσω τα εισαγωγικά του τίτλου που ξεχάστηκαν για την ηπιότητα του χαρακτηρισμού, και να το κρατήσω ως προσωπική άποψη για το tweet…

  σ” ευχαριστούμε που μας διαβάζεις :)

 • SpirozSpirosjmaes
  6 Ιουνίου 2012 at 11:49

  Δεν βρίσκω κάτι κακό στο σχόλιο της Asus.Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν μαζί μου…Αφορμές που βρίσκεται και εσείς….

 • George K
  6 Ιουνίου 2012 at 10:11

  Συμφωνω με τον προλαλησαντα και να προσθεσω οτι ο «φεμινισμος» σας Κ. Κιτσατη θα πρεπει να είναι στα όρια του επαγγελαμτισμου.Bold γραμματα και φρασεις του τυπου «ηλιθιο και ανωριμο» δεν θα πρεπει να γραφονται απο δημοσιογραφους (εστω και του τεχνολογικου τομέα) και βεβαια δεν εχουν καμια θέση στο αγαπημένο μας site.
  Σεβαστη η γνώμη σας, αλλα σας παρακαλω να είστε πιο εγκρατης.
  ΜΦΧ

 • Ανώνυμος
  6 Ιουνίου 2012 at 06:29

  Αφού είναι τόσο σεξιστικό να σχολιάζεις ωραίες κοπέλες γιατί δεν ασχολείται κανείς που τις βάζουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα; Στο κάτω κάτω τι παραπάνω μπορεί να σου πει το μοντέλο για το προϊόν από έναν μηχανικό που έχει αναμειχθεί με το σχεδιασμό του; Η κοπέλα αυτή με αυτό το «rear» βγάζει το ψωμί της. Ας της πει κάποιος ένα μπράβο για τα προσόντα της. Κακά τα ψέματα είναι και αυτό ένα ταλέντο όπως η υψηλή ευφυΐα.