20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το “ηλίθιο” tweet της Asus για το booth babe της Computex και η “θύελλα” των αντιδράσεων…

    Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… Κάποιες άλλες, καλύτερα να σκέφτεσαι παρά να γράφεις κάτι. Οι υπεύθυνοι του twitter λογαριασμού της Asus δεν το πολυσκέφτηκαν όμως, όταν ανέβασαν ένα tweet που έφερε “θύελλα” αντιδράσεων, καθώς χαρακτηρίστηκε ως… σεξιστικό και ανάρμοστο.

    Πρόκειται για το σχόλιο σε μία φωτογραφία, από περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση Computex της Taiwan, στην οποία απεικονιζόταν μία κοπέλα (τραβηγμένη από πίσω), καθώς και το νέο Transformer tablet της εταιρείας. Και το tweet έλεγε: “Το πίσω μέρος μοιάζει υπέροχο… Το ίδιο και το νέο Transformer ΑΙΟ”.

    Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από χρήστες του twitter, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοια σχόλια τροφοδοτούν την πεποίθηση ότι ο κόσμος της τεχνολογίας είναι ανδροκρατούμενος. Η Asus αναγκάστηκε να αφαιρέσει το tweet, αλλά και να ζητήσει συγνώμη με νέο post, στο οποίο η εταιρεία αναφέρει ότι θα λάβει τα μέτρα της, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

    Το όλο θέμα αναθέρμανε μία τεράστια συζήτηση που γίνεται, εδώ και χρόνια, και αφορά τη μεταχείριση των γυναικών στο χώρο της τεχνολογίας. Κάποιοι, βέβαια, δε διστάζουν να σχολιάσουν ότι, για το συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον, οι αντιδράσεις που προέκυψαν είναι “υπερβολικές” και έχουν απλά στηριχθεί στο γεγονός των διακρίσεων που, έτσι κι αλλιώς, υφίστανται σ’ αυτή την αγορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

    Εμείς πάλι θα σχολιάσουμε ότι πρόκειται για ένα “ηλίθιο” (και ίσως ανώριμο) tweet από πλευράς της Asus, με τραβηγμένες, όμως, από τα μαλλιά αντιδράσεις… Και ότι ο φεμινισμός μας δε θα μας κάνει να τα βάλουμε με τα booth babes. Όχι γιατί θα πέσουν να μας φάνε οι άνδρες αναγνώστες μας, αλλά γιατί μπορεί φυσικά να στεκόμαστε κριτικοί απέναντι στην εκμετάλλευση, δεν αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο όμως μία δουλειά που γίνεται από επιλογή και για συγκεκριμένο σκοπό (μας αρέσει ή δε μας αρέσει… τη βρίσκουμε ή δεν τη βρίσκουμε ανούσια και ξεπερασμένη). Και φυσικά δεν είναι η μόνη…

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles