21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    To internet στην ομπρέλα σας

    Μπορεί να είμαστε πια απολύτως εξοικειωμένοι (όχι όλοι) με την ιδέα πως το tablet μας, ο υπολογιστής και το smartphone μας είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Αυτό όμως είναι ένα πολύ μικρό μέρος αυτού που έρχεται. Το ίντερνετ όλων των πραγμάτων.

    Η ARM παρουσίασε την Τρίτη τον νέο επεξεργαστή ARM Cortex-M0+, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδέει ηλεκτρονικές συσκευές που δεν είναι PCs και έξυπνους αισθητήρες σε συσκευές του σπιτιού και του γραφείου. Κι αυτό δεν είναι φαντασία… είναι πραγματικότητα πια.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η ARM παρουσιάζει ένα τέτοιο επεξεργαστή, της σειράς Cortex, αλλά το νέο της μοντέλο υποστηρίζει πως έχει εξαιρετικά χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Ο Gary Atkinson, διευθυντής του τμήματος ενσωματωμένων εφαρμογών της ARM, είπε πως το νέο chip είναι κατά 40 % πιο αυτόνομο ενεργειακά από το προηγούμενο μοντέλο. Η μείωση αυτή στην ενεργειακή κατανάλωση θα επιτρέψει την υλοποίηση του στόχου που είναι η ενσωμάτωση αυτών των chip σε καθημερινές συσκευές και αντικείμενα και να τους λέει τι να κάνουν.

    «Αν παρατηρήσετε το internet σήμερα, θα δείτε ότι πρόκειται για το κινητό σας τηλέφωνο, το tablet, ή το PC σας. Με αυτά αλληλεπιδράτε και αυτά στέλνουν και λαμβάνουν data, πληροφορίες. Εμείς μιλάμε για το Internet των πραγμάτων που διευρύνει την συνδεσιμότητα, συνδέοντας καθημερινές και απλές συσκευές στο internet» λέει ο Atkinson

    Το internet of things δεν είναι καινούρια ιδέα. Πολλές εταιρείες και καινοτόμοι της τεχνολογίας φαντάζονται ένα κόσμο στον οποίο έξυπνοι αισθητήρες θα μπορούν να κάνουν τα πάντα. Απ’ το να καθορίζουν την θερμοκρασία του σπιτιού σας μέχρι να αναβοσβήνουν τα φώτα. Ο Atkinson της ARM πιστεύει πως είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το όραμα και το πάει ακόμα ένα βήμα πιο μακριά. Φαντάζεται ένα κόσμο γεμάτο από «έξυπνες ομπρέλες». Αντί να ελέγχετε κάθε πρωί τον καιρό για να δείτε αν θα βρέξει ή όχι, μία έξυπνη ομπρέλα θα μπορούσε να βγάζει ένα ήχο για να καταλάβετε ότι σήμερα πρέπει να την πάρετε μαζί σας.

    Τα chips που υπήρχαν μέχρι τώρα ήταν φοβερά ενεργοβόρα, αναφέρει ο Atkinson, οπότε δεν ήταν δυνατή η ενσωμάτωσή τους σε καθημερινά αντικείμενα καθώς χρειαζόταν να συνοδεύονται από τεράστιες μπαταρίες. Σύμφωνα με την ARM, το νέο chip μπορεί δυνητικά να παρέχει Wi-Fi και Bluetooth και να εξασφαλίσει πολλά χρόνια ζωής της μπαταρίας. Πράγμα που είναι καλό. Ποιος θα ήθελε να φορτίζει την ομπρέλα του;

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles