21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το Internet της Ιταλίας «γονατίζει» λόγω… Fortnite και Call of Duty!

    H Ιταλία αυτή τη στιγμή είναι η ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του Κορονοϊού (COVID-19), καθώς ύστερα από την απόφαση της Ιταλικής κυβέρνησης που τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη Δευτέρα, όλη η Ιταλία (περισσότεροι από 60 εκατ. κάτοικοι) έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μαζικές συναθροίσεις και τα ταξίδια απαγορεύονται και πολλοί ενήλικες αναγκάζονται να δουλεύουν από το σπίτι. Σε αυτό το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι γίνεται τεράστια χρήση του Internet από τους Ιταλούς πολίτες.

    Όμως εκεί που θα περίμενε κανείς μεγάλο μέρος του traffic να πηγάζει από τους ενήλικες που το χρησιμοποιούν για να δουλεύουν από το σπίτι (ή να μπαίνουν συνέχεια στο PornHub), τελικά τα παιδιά είναι εκείνα που έχουν κυριολεκτικά… γονατίσει το Internet της γειτονικής χώρας, καθώς συνηθίζουν να λιώνουν στο Fortnite! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Telecom Italia, ενός εκ των μεγαλύτερων internet providers της Ιταλίας, το συνολικό Internet traffic εκτοξεύτηκε κατά 70% και σε αυτό έχει συμβάλλει το online gaming, με τους Ιταλούς gamers να προτιμούν το Fortnite, αλλά και το Call of Duty! Και δεν είναι μόνο το online gaming που έχει βάλει το χεράκι του στην παραπάνω κατάσταση, αλλά και το αχαλίνωτο digital downloading, καθώς οι χρήστες κατεβάζουν μεγάλο όγκο δεδομένων (όπως games και ταινίες). Ως εδώ όλα καλά, όμως με τόσο τεράστια άνοδο στο traffic έχουν ήδη αρχίσει να παρατηρούνται μεγάλες χρονικοί περίοδοι που το Internet είναι πεσμένο, εξαιτίας της υπερβολικής κίνησης. Η Italian Telecom θεωρεί τα παραπάνω προβλήματα… μεμονωμένα και οι υπεύθυνοι της θεωρούν ότι το Internet της γειτονικής χώρας θα μπορέσει να «σηκώσει» τον τεράστιο όγκο μεταφοράς δεδομένων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles