24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To iPhone δημιουργήθηκε λόγω του μίσους του Steve Jobs για κάποιον που δούλευε στη Microsoft!

    Ο πρώην επικεφαλής του iOS και συνεργάτης του Steve Jobs, Scott Forstall, σε μία σπάνια συνέντευξή του χθες το βράδυ σε εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στο Mountain View της Καλιφόρνια, μίλησε για τη “γέννηση” του iPhone και τη σχέση του με το συνιδρυτή της Apple.

    19273iowne00wjpg

    Μιλώντας στο δημοσιογράφο John Markoff, o Forstall μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά την απομάκρυνσή του από την Apple τον Οκτώβριο του 2012, μετά το αποτυχημένο λανσάρισμα των Apple Maps.

    scott forstall

    Ανάμεσα σ’ αυτά που είπε και κάποιες “σπαρταριστές” λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο iPhone και τον Steve Jobs, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο Jobs ήθελε αρχικά να κυκλοφορήσει ένα tablet με capacitive οθόνη και υποστήριξη multi-touch, προκειμένου να ανταγωνιστεί κάποιον που “μισούσε” και εργαζόταν στη Microsoft. 

    “Όλα ξεκίνησαν επειδή ο Steve μισούσε αυτόν τον τύπο στη Microsoft” σημείωσε ο Forstall, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτός δεν ήταν ο Bill Gates. Ήταν ο σύζυγος μιας φίλης της συζύγου του Jobs, ο οποίος εργαζόταν στη Microsoft σε μία περίοδο που η εταιρεία εργαζόταν πάνω σε ένα tablet. Κι ενώ αρχικά η σκέψη του Jobs αφορούσε ένα tablet με την κωδική ονομασία “Project Purple”, ένα… “iPad” ουσιαστικά, μετά αυτό έγινε “iPhone”.

    Ο Forstall σημείωσε ότι η ιδέα για τη συσκευή “γεννήθηκε” όταν ο ίδιος και ο Jobs έτρωγαν το μεσημεριανό τους γεύμα και διαπίστωσαν ότι όλοι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.  Αυτή η παρατήρηση έκανε τον Jobs να ζητήσει από την ομάδα σχεδίασης να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να τελειοποιήσει το multi-touch της συσκευής, αλλά να το ενσωματώσει σε μια πρόταση που θα μπορούσε να μπει στην τσέπη κάποιου. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία και έφεραν την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles