22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ακόμη δισκέτες για τον έλεγχο των πυρηνικών!

    Ποιος σας είπε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα; Πολλοί κυβερνητικοί φορείς ακόμη και στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τεχνολογίες και εργαλεία πραγματικά… ξεπερασμένα. Σύμφωνα με έκθεση ενός γραφείου του Κογκρέσου, μία υπηρεσία ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που ίσως και εσείς οι ίδιοι έχετε ξεχάσει (ή και δεν έχετε γνωρίσει). Ο λόγος για δισκέτες των 8 ιντσών που βρίσκονται σε υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας και χρησιμοποιούνται σε ένα από τα συστήματα τα οποία μάλιστα συντονίζουν την πυρηνική δύναμη της χώρας.

    Floppy_disk

    Το αποκάλυψε το CNBC σε ένα report που διέρρευσε με τίτλο “Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη γήρανση στα συστήματά τους”, με αναφορές σε ξεπερασμένο λογισμικό και hardware έως και 50 ετών.

    Το πιο ανησυχητικό σε αυτό το report είναι ότι κάποιες από αυτές τις παλιάς τεχνολογίας δισκέτες χρησιμοποιούνται ως λύση αποθήκευσης για το “Strategic Automated Command and Control System” του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ που συντονίζει μεταξύ άλλων ¨τις επιχειρησιακές λειτουργίες των πυρηνικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών συμπεριλαμβανομένων των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών βομβαρδιστικών”. Οι δισκέτες χρησιμοποιούνται σε ένα IBM Series/1 computer από τη δεκαετία του 70.

    Τα καλά νέα πάντως είναι ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα συστήματά του (και να βάλει τις δισκέτες στο… μουσείο) μέσα στο 2017.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles