24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To καλύτερο δώρο για τους φίλους σας. Μία μετοχή του Facebook

    Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για την εταιρεία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, την Facebook Inc. καθώς θα γίνει η πρώτη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο και στον δείκτη Nasdaq.

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal λίγες  ώρες πριν, διέρρευσε η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης της μετοχής που θα είναι τα 38 δολάρια. Αν θέλουμε να υπολογίσουμε την ισοτιμία σε ευρώ, θα τα υπολογίζετε στα 30 περίπου. Όσα θα δίνατε για ένα καλό μπουκάλι κρασί σε ραντεβού με το έτερόν σας ήμισυ ή για μία είσοδο σε νυχτερινό μαγαζί μετρίου καλλιτέχνη.

    Υπολογίστε όμως πως ίσως είναι από τα πολυτιμότερα δώρα που θα μπορούσατε να κάνετε στους φίλους σας, στην επόμενη γιορτή ή γενέθλια. Αντί για κουκλάκια, παιχνιδάκια, ή ρούχα, θα μπορούσατε να τους αγοράσετε μία μετοχή του κοινωνικού δικτύου και να τους την παραδώσετε. Υπολογίζεται πως, πέρα από μία από τις μεγαλύτερες αποτιμήσεις στην ιστορία των εταιρειών τεχνολογίας που έχουν μπει στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, το Facebook θα γράψει και ένα μεγάλο κομμάτι ιστορίας όσον αφορά την αξία της μετοχής του για τα επόμενα χρόνια. Υπολογίζεται πως ήδη από την πρώτη μέρα, σήμερα, θα υπάρχει τόση ζήτηση που η τιμή της μετοχής θα εκτοξευτεί. Για πόσο καιρό όμως; Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ασφάλεια. Όσο το Facebook παραμένει το πρώτο κοινωνικό δίκτυο σε δημοφιλία και όσο παρουσιάζει καλά οικονομικά αποτελέσματα.

    Φώτο: Morin Oluwole

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles