13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το καπέλο του Heisenberg έγινε και επίσημα κομμάτι της Αμερικανικής κουλτούρας

    Μπορεί να είχατε διαβάσει πριν από λίγο καιρό πως το Breaking Bad θα διδάσκεται από εδώ και στο εξής στο Buffalo State College και στα τμήματα θεατρολογίας, κινηματογράφου, υποκριτικής κλπ. που διαθέτει. Ναι, είναι τόσο μεγάλη η επιρροή που έχει το μυθικό πλέον show του AMC και συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία του κοινού καιρό μετά το τελευταίο του επεισόδιο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που άλλο ένα “στοιχείο” της σειράς και συγκεκριμένα του Walter White έγινε και επίσημα κομμάτι της Αμερικανικής κουλτούρας. Μιλάμε για το καπέλο που φορούσε ο Bryan Cranston όταν ερμήνευε τον διάσημο τηλεοπτικό ρόλο.

    walter-white-bryan-cranston-breaking-bad-zoom

    Τα νέα λοιπόν θέλουν το Smithsonian National Museum of American History, το περίφημο μουσείο που εκθέτει τα πλέον σημαντικά και ιστορικά κομμάτια της αμερικανικής κουλτούρας, να το φιλοξενεί ήδη σε ξεχωριστή θέση. Σε τελετή που έγινε στην Washington D.C. και την οποία παρακολούθησαν και ο Bryan Cranston αλλά και ο Aaron Paul, ο entertainment curator του μουσείου Dwight Bowers, υποδέχθηκε το καπέλο στο Smithsonian, λέγοντας μάλιστα αστειευόμενος “είμαι ο άνθρωπος που έφερε την crystal meth στο Εθνικό Μουσείο”.
    Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα της σειράς που μπήκαν στο Smithsonian ήταν οι φόρμες που φορούσαν ενώ έφτιαχναν την crystal meth όπως και κούπες από το Los Pollos Hermanos. Φυσικά ο “σταρ” της συλλογής ήταν το καπέλο, αυτό που ο Cranston φόρεσε στο τελευταίο επεισόδιο του Season 1 και αμέσως έγινε βασικό κομμάτι της μεταμόρφωσης του καθηγητή στο σκληρό alter ego του, τον Heisenberg. 
    Τα αντικείμενα θα παραμείνουν στο μουσείο μέχρι το 2018, χρονιά όπου το Smithsonian θα κάνει μία μεγάλη έκθεση επάνω στην Αμερικανική κουλτούρα στην οποία θα “παίξει” πολύ τηλεόραση, βλέπε από Seinfeld μέχρι Mad Men. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles