14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To καινοτόμο 2-in-1 tablet Lenovo Yoga Book είναι “unique” με όλη τη σημασία της λέξεως! (IFA 2016)

    Η Lenovo μας εξέπληξε ευχάριστα σε μία ακόμη IFA , καθώς το 2-in-1 tablet Yoga Book είναι μία πρόταση που διαθέτει μία σειρά από εναλλακτικά και επαναστατικά high-tech χαρακτηριστικά, τα οποία προσδίδουν στη συσκευή έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Αν και η δυνατότητα επιλογής λειτουργικού (μπορεί να τρέξει είτε Windows 10 είτε Android 6.0.1 Marshmallow) είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα ατού του, παρόλα αυτά το χαρακτηριστικό εκείνο που θα ξετρελάνει τους tech gurus έχει να κάνει με το γεγονός ότι το χωρίζεται σε δύο μέρη, όπου στο ένα έχουμε την κλασική touch οθόνη των tablets και μία ίδιου μεγέθους επιφάνεια (η συσκευή είναι αναδιπλούμενη), η οποία πρόκειται ουσιαστικά για ένα pressure sensitive-panel τελευταίας τεχνολογίας!

    Lenovo Yoga Book IFA 2016 (4)

    Το συγκεκριμένο panel υψηλής τεχνολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους:  είτε ως ένα είδος εικονικού πληκτρολογίου, το οποίο αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται σε κάθε πλήκτρο, είτε ως ένας σχεδιαστικός πίνακας, που καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη γραφιστική και το σχέδιο (αλλά ακόμη που και όλων εκείνων που θέλουν να διασκεδάσουν). Κάθε Yoga Book εννοείται πως έρχεται με το απαραίτητο “Real Pen” stylus, το οποίο διαθέτει 2.048 επίπεδα πίεσης. Όμως το συγκεκριμένο “πενάκι” κάνει κι άλλες δουλειές, καθώς φέρει ειδικά δοχεία μελάνης και έτσι μπορεί να “συνεργαστεί” ακόμη και με κανονικό χαρτί, δίνοντας τη δυνατότητα για σχέδιο και λήψη σημειώσεων και εκτός της ειδικής επιφάνειας του Yoga Book!

    Lenovo Yoga Book IFA 2016 (2)

    Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Yoga Book της Lenovo έρχεται με Full HD display στις 10.1 ίντσες και παράλληλα τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων Intel Atom x5, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 4GB μνήμης RAM εξασφαλίζει την ταχύτητα που απαιτείται για να τρέξει ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές χωρίς lag και καθυστερήσεις. Επιπλέον, το Yoga Book θα διαθέτει μπαταρία στα 8.500mAh, η οποία σύμφωνα με τους υπευθύνους της Lenovo παρέχει κοντά στις 15 ώρες αυτονομίας (ύστερα από μία πλήρη φόρτιση) σε Android και 13 ώρες αυτονομίας για την έκδοση με Windows OS. Επιπλέον, η εξελιγμένη πρόταση της Lenovo έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση της microSD slot (δέχεται κάρτες στα 128GB) και κάμερες στα 8MP (main sensor) και 5MP (selfie cam).

    Lenovo Yoga Book IFA 2016 (1)

    Ακολουθώντας μία καθαρά “premium” φιλοσοφία, το Yoga Book της Lenovo ξεχωρίζει για το μεταλλικό design, τις λεπτές διαστάσεις (256.6x.9.6×170.8 mm) και το χαμηλό βάρος (ζυγίζει κοντά στα 690 γραμμάρια). Όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της Lenovo, το καινοτόμο Yoga Book θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή Οκτώβριο (η Android version θα στοιχίζει 499$ και η Windows version κοντά στα 549$), ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει  σε δύο χρώματα (χρυσό / μαύρο και λευκό). Αναμφίβολα, πρόκειται για την επιτομή της καινοτομίας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles