20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Το κινητό τηλέφωνο στην εποχή της ωριμότητας… Κλείνει τα 40!

    Marty Cooper Motorola DynaTAC 8000X

    Πέρασαν κιόλας 40 χρόνια… Στις 3 Απριλίου του 1973, ο μηχανικός της Motorola, Marty Cooper, έκανε την πρώτη δημόσια κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο.

    Κάπου στο κέντρο του Manhattan, στη Νέα Υόρκη, ο Marty Cooper πήρε τηλέφωνο τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας στα Bell Labs -και πρακτικά ανταγωνιστή του- Joel Engel σε μία κλήση που έμεινε στην ιστορία. “Joel είμαι ο Marty. Σε καλώ από ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πραγματικά φορητό τηλέφωνο χειρός.”

    Η κλήση έγινε με τη βοήθεια ενός Motorola DynaTAC 8000X, το οποίο ζύγιζε πάνω από ένα κιλό, ενώ χρειαζόταν 10 ώρες ώστε να φορτιστεί πλήρως. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, μπορούσε να επιτρέψει τη συνεχή ομιλία για 35 λεπτά, όπως παραδέχθηκε, όμως, ο Cooper κάποια χρόνια αργότερα, πρακτικά κρατούσε μόνο για 20.

    Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε, σήμερα υπάρχουν συσκευές με αυτονομία ακόμη και εβδομάδων (εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δεν αναφερόμαστε στα smartphones με… ανοικτό το Wi-Fi και τα data), εκείνο όμως που ίσως τελικά μας κάνει να επιστρέψουμε στο… παρελθόν είναι η τάση που υπάρχει τελευταία να μεγαλώνουν τα κινητά. Οι τελευταίες φήμες για νέο Samsung Galaxy Mega στις 6,3 ίντσες κάνουν αυτούς που αισθανόταν περίεργα κουβαλώντας μία τεράστια συσκευή στο χέρι τα πρώτα χρόνια της κινητής να έχουν ένα “μικρό” dejavu… Χμμ…

    SamsungGalaxyNoteII

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles