21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το kit της Kano σε βοηθάει να “κατασκευάσεις” ένα PC με την ευκολία που συναρμολογείς με Lego

    Έχει την ονομασία Kano και είναι ένα computer kit που έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει ανθρώπους όλων των ηλικιών να δημιουργήσουν έναν υπολογιστή “από το μηδέν”, καθώς και να μάθουν βασικά πράγματα σχετικά με την κωδικοποίηση. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι δημιουργοί του, σας επιτρέπει να “κατασκευάσετε” έναν υπολογιστή πάρα πολύ εύκολα και μέσα σε 107 μόλις δευτερόλεπτα!

    kano-computer-kit

    Τροφοδοτείται από ένα Raspberry Pi και, μέσα στο kit, θα βρείτε δύο εγχειρίδια, μία ειδικά κατασκευασμένη θήκη, μία SD card 8GB, ένα πληκτρολόγιο με touchpad, παροχή ρεύματος, ηχείο, καθώς και καλώδια HDMI και mini-USB.

    kano-a-computer-anyone-can-make

    Η ομάδα έχει αναπτύξει το Kano OS, μία διανομή του Debian Linux, μαζί με τα Kano Blocks, που επιτρέπουν στους χρήστες να προγραμματίσουν με τη βοήθεια μπλοκ κώδικα και, στη συνέχεια να εξάγουν τα αποτελέσματα σε Javascript και Python.

    kano-kit

    Το Kano έχει τοποθετηθεί ως project στο Kickstarter, με αρχικό στόχο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 100.000 δολαρίων, ωστόσο αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 664.000 δολάρια, με 24 ακόμη μέρες να απομένουν για να λήξει η καμπάνια.

    Το κιτ κοστίζει 119 δολάρια και, όπως αναφέρει ο δημιουργός του, αναμένεται να διατεθεί στους αγοραστές τον Ιούλιο του 2014. Δείτε ένα video από την ομάδα του Kano.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles