13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το κόστος των διοδίων έρχεται στο Google Maps

    Μια νέα δυνατότητα προστέθηκε πρόσφατα στο Google Maps, αφού στο εξής η εφαρμογή θα βοηθά τους χρήστες να προγραμματίσουν καλύτερα το ταξίδι τους, ενημερώνοντάς τους για το κόστος των διοδίων που θα βρουν στη διαδρομή τους.

    Με τον τρόπο αυτό, θα δίνεται η ευκαιρία στους οδηγούς να διαλέξουν τη διαδρομή που κοστίζει λιγότερο ή δεν περιλαμβάνει καθόλου διόδια. Το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο για iOS και Android στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία μέχρι στιγμής, όμως περισσότερες χώρες θα προστεθούν το προσεχές διάστημα.

    Μέχρι σήμερα, το Google Maps έδειχνε απλώς τις διαδρομές που έχουν διόδια χωρίς όμως να αποκαλύπτεται το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλει κάποιος. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει τιμές διοδίων από 2.000 περίπου δρόμους στις παραπάνω χώρες, πραγματοποιώντας την αρχή. Η Google ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό τον περασμένο Απρίλιο, τώρα όμως επιβεβαιώθηκε η διαθεσιμότητα του. Στην ουσία θα μπορεί να δείχνει τις τιμές σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ενώ θα υπολογίζεται και το κόστος στην περίπτωση που διαθέτει ο οδηγός κάποιο πάσο.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Αύριο η πρώτη συνάντηση με τους υπαλλήλους του Twitter

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles