18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone X υπολογίζεται στα 345 ευρώ

    Μπορεί το iPhone X να κοστίζει 999 δολάρια και πάνω από 1.100 ευρώ στην Ευρώπη (διόλου ευκαταφρόνητο ποσό) το κόστος κατασκευής του για την Apple ωστόσο είναι αρκετά μικρότερο.

    iphone x

    Ορισμένοι ερευνητές στην Κίνα ανέλυσαν τα εξαρτήματά του και υπολόγισαν το ποσό, με βάση την τιμή τους στην αγορά. Το ακριβότερο αυτών είναι το OLED panel που προμηθεύεται η Apple από τη Samsung και της κοστίζει $80 το τεμάχιο. Η NAND μνήμη της Toshiba κοστίζει $45 για τα 256GB ενώ τα 3GB RAM κοστίζουν $24. Το A11 Bionic chipset που κατασκευάζει η TSMC για την Apple κοστίζει $26 ενώ το modem της Qualcomm κοστίζει $18. Όσο για τον 3D αισθητήρα που αναγνωρίζει -μεταξύ άλλων- το πρόσωπο του χρήστη, κοστίζει $25 και το κρύσταλλο που προστατεύει αυτόν και την οθόνη κοστίζει $18.

    Σύνολο; $412,75 ή €344,83… Φυσικά, δε συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του R&D, το κουτί και τα παρελκόμενα, η διαφημιστική προώθηση του προϊόντος και πολλά, ακόμη, έξοδα της Apple.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles