24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Tο «Lollipop» γίνεται πλέον η δημοφιλέστερη έκδοση του Android

    Και ναι, έχουμε αλλαγή στην κορυφή της προτίμησης των χρηστών (ή της διείσδυσης του Android στην αγορά), μετά από αρκετό καιρό. Η Google διέθεσε πρόσφατα ανανεωμένα στατιστικά για την χρήση του λειτουργικού της παγκοσμίως και πλέον η έκδοση Android 5.x (Lollipop) είναι πλέον αυτή που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των Android smartphones παγκοσμίως, με 36,1% έναντι 34,3% της έκδοσης KitKat. Αναμφίβολα σημαντικό επίτευγμα που δείχνει οτι – επιτέλους- η πλειοψηφία των Android smartphones εκεί έξω βασίζεται σε μία πιο μοντέρνα πλατφόρμα (5.x).

    458045642

    Σύμφωνα με τα ίδια στατιστικά, το Android Lollipop αγγίζει την κορυφή 16 μήνες μετά την επίσημη διάθεσή του στην αγορά και 5 μήνες μετά την ευρεία διάθεση της έκδοσης 6.x Marshmallow, κάτι που σημαίνει οτι είτε οι κάτοχοι των συσκευών ήταν ευχαριστημένοι από το Lollipop στα κινητά τους (και δεν αναβάθμιζαν) είτε άργησαν να φτάσουν οι αναβαθμίσεις σε κάποιους από αυτούς.

    android-versions-march-2016

    Σημαντικά τα νέα και για την έκδοση Android 6.x Marshmallow που διπλασίασε τα ποσοστά του μέσα σε ένα μήνα, αγγίζοντας πλέον το 2.3%, κάτι που δείχνει οτι – ακόμα και έτσι- γίνονται κάποιες αναβαθμίσεις προς τη νεότερη έκδοση του Android. Τα ποσοστά του όμως αναμένεται να αυξηθούν αρκετά τους επόμενους μήνες με την έλευση στην αγορά δημοφιλών flagship συσκευών όπως τα Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, LG G5 κ.α.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles