19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το M1 Chipset της Apple είναι (όντως) «τέρας» αυτονομίας!

    Όποτε κυκλοφορεί ένα νέο chipset από κάποιον κατασκευαστή είναι σύνηθες φαινόμενο να μαθαίνουμε πολλά στοιχεία για τις δυνατότητες που σε πολλές περιπτώσεις ενδεχομένως να φλερτάρουν με την… υπερβολή. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το marketing, αρκετές φορές τα παραφουσκώνει. Σε ότι έχει να κάνει όμως με τις δυνατότητες του M1, όλα δείχνουν ότι οι αρχικοί ισχυρισμοί της Apple δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

    Ειδικότερα, οι δημιουργοί του M1 υπόσχονται αυτονομία που αγγίζει περίπου τις 15 με 20 ώρες στο νέο MacBook Air και MacBook Pro. Σύμφωνα λοιπόν με τους users, που ήδη έχουν προμηθευτεί συστήματα που βασίζονται στο M1 chipset, τελικά όπως όλα δείχνουν η αυτονομία που προσφέρει το M1 δεν είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα του marketing. Σύμφωνα λοιπόν με τους users που τέσταραν την ζωή της μπαταρίας του M1 διαπίστωσαν ότι στο Zoom για της χρονικής διάρκειας της μίας ώρας, το laptop κατανάλωνε γύρω στο 10%, ενώ δουλεύοντας περίπου 4.5 ώρες στο Zoom, 3 ώρες web browsing, έλεγχο e-mails και χρήσης του Office η μπαταρία έφτασε περίπου στο 28%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το υπόλοιπο 28%, δεν αποκλείεται το M1 να ξεπερνάει το όριο των 10 – 11 ωρών. Φυσικά, η ενεργειακή κατανάλωση είναι ένας παράγοντας που απορρέει κυρίως από τον τρόπο που χρησιμοποιεί κάποιος το laptop του, ωστόσο είναι εμφανές ότι η ενεργειακή αυτονομία του ξεπερνάει με ευκολία τις 8 ώρες!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles