15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    To MeeGo δεν πέθανε

    Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και πιστεύεις πως έχει μέλλον, διάρκεια και χρησιμότητα, τότε, ακόμα κι αν σου πουν πως πρέπει να σταματήσεις, εσύ επινοείς τον τρόπο με τον οποίο θα το διατηρήσεις ζωντανό και εξελίξημο.

    Κάπως έτσι σκέφτηκαν και αρκετοί πρώην υπάλληλοι της Nokia, αλλά και “fans”του λειτουργικού MeeGo και δημιούργησαν την εταιρεία Jolla, ένα startup που στοχεύει να κυκλοφορήσει νέες MeeGo συσκευές στην αγορά. CEO ο Mark Dillon, επικεφαλής της ομάδας MeeGo στη Nokia, από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι τον περασμένο Μάιο, ενώ στην εταιρία βρισκόταν για περισσότερα από 11 χρόνια.

    “Η Nokia δημιούρησε κάτι υπέροχο – το καλύτερο smartphone προϊόν του κόσμου. Του αξίζει να συνεχιστεί και θα το κάνουμε αυτό μαζί με όλους αυτούς που διαθέτουν οξυδέρκεια και προσόντα και θα συμβάλλουν στην ιστορία επιτυχίας του MeeGo.

    Μαζί με διεθνείς επενδυτές και συνέταριους, η Jolla Ltd θα σχεδιάσει, αναπτύξει και θα πουλήσει νέα smartphones που θα βασίζονται στο MeeGo. Η ομάδα της Jolla, απαρτίζεται από ένα σημαντικό αριθμό μηχανικών και διευθυντών του MeeGo και θα προσλάβει χωρίς δισταγμό τα καλύτερα ταλέντα στο χώρο του MeeGo για να συμβάλλουν στην παραγωγή της επόμενης γενιάς smartphones.

    Αυτή ήταν η δήλωση της Jolla Ltd. Και δεν μπορούμε παρά να ευχόμαστε να προχωρήσουν στο πόνημά τους. Το MeeGo είναι ένα εξαίρετο λειτουργικό. Το μόνο του ελάττωμα είναι το γεγονός ότι σταμάτησε να ασχολείται μαζί του η Nokia. Αν οι Φιλανδοί τα καταφέρουν και φέρουν στην αγορά, MeeGo smartphones με αξιώσεις, τότε για άλλη μία φορά θα επιβεβαιωθεί ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να υφίσταται σε αυτή την αγορά και να κάνει όλους να προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι.

    Πηγή: The Verge

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles