24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το μελλοντικό iPhone θα έχει… αερόσακο προστασίας

    Πώς θα μπορούσε το iPhone του μέλλοντος να είναι πιο ανθεκτικό σε πτώσεις και χτυπήματα; Χμμμ, μια ιδέα είναι να το προστατεύει ένας… “αερόσακος”!

    Μπορεί να σας φαίνεται τρελό, κι όμως μία πατέντα που έχει καταθέσει η Apple από το 2010 δείχνει κάτι τέτοιο. Φαίνεται, λοιπόν, πως η αμερικανική εταιρεία σκέφτεται να “υιοθετήσει” τη χρήση ενός συστήματος προστασίας, που θα τοποθετείται ανάμεσα στην οθόνη και το σώμα ενός κινητού τηλεφώνου. Αυτό το “προστατευτικό στρώμα” θα έχει τη δυνατότητα να διογκώνεται ώστε να προφυλάσσει τη συσκευή σε περίπτωση πτώσης- κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει σε συστήματα προστασίας σκληρών δίσκων υπολογιστών οι οποίοι “κλειδώνουν” τις κεφαλές τους για αποφυγή καταστροφής σε περίπτωση χτυπήματος.

    Όπως σημειώνει η Apple στο σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει, το γεγονός ότι τα gadgets σήμερα είναι ολοένα και λεπτότερα, δημιουργεί περαιτέρω ανάγκες προστασίας τους, καθώς μία πιο λεπτή συσκευή μπορεί να πάθει μεγαλύτερη ζημιά από μία ενδεχόμενη πτώση. Η προτεινόμενη, λοιπόν, λύση για την οποία κατέθεσε πατέντα η αμερικανική εταιρεία, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών pads, τα οποία τοποθετούνται κάτω από την οθόνη της συσκευής και είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να “απορροφούν” το σοκ των κραδασμών και να προστατεύουν σημαντικά εξαρτήματα, μετά από μία πρόσκρουσή της με το έδαφος.

    Η ιδέα αυτή, πάντως, δεν απέχει και πολύ από μία πατέντα που κατέθεσε η Amazon τον Αύγουστο, η οποία περιγράφει ένα “σύστημα αερόσακου” για κινητές συσκευές, που συμπεριφέρεται όπως ακριβώς οι αερόσακοι σε ένα αυτοκίνητο! Το σύστημα της Amazon περιλαμβάνει επίσης το όραμα για τη δημιουργία ενός συστήματος “αναπροσανατολισμού”, που μπορεί να… αλλάξει τη θέση ενός αντικειμένου κατά την πτώση του, ώστε να προστατεύσει ευαίσθητες περιοχές από το… χτύπημα στο έδαφος. Εντυπωσιακά concepts που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την υλοποίησή τους τα επόμενα χρόνια από τις εταιρείες…

    Πηγή: Cnet

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles