19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Metropolis του Fritz Lang, αποκαθίσταται στην αρχική του μορφή 85 χρόνια μετά!

    Η ταινία Metropolis θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς, ο Γερμανός σκηνοθέτης, Fritz Lang, το 1927, σκέφτηκε να προβάλλει μία ταινία με εξωπραγματική υπόθεση για την εποχή. Σε μία φουτουριστική πόλη (του 2026), η οποία είναι διαχωρισμένη στην εργατική τάξη και την τάξη των πολεοδόμων (εκείνων που σχεδίαζαν την ίδια την πόλη και τη λειτουργία της), ο γιος ενός από τους ιθύνοντες αυτής της πόλης ερωτεύεται τη Μαρία που ανήκει στην εργατική τάξη. Η κοπέλα αυτή, προβλέπει τον ερχομό ενός μεσσία που θα γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο τάξεις.

    Η εκδοχή που είχαν δει οι σινεφίλ της εποχής, αλλά και όλοι όσοι θέλαμε να δούμε μία από τις πρώτες ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ήταν λίγο… κομμένη. Την εποχή που ο Lang κυκλοφόρησε το αριστούργημά του, τα στούντιο θέλησαν να «κόψουν» την ταινία του για διάφορους λόγους.  Είτε γιατί ήταν πολύ μεγάλης διάρκειας, είτε γιατί ήταν περισσότερο… κομμουνιστική. Έτσι, έδωσαν την εντολή στον Lang να την μοντάρει εκ νέου και να κυκλοφορήσει έτσι όπως τη γνωρίζουμε.

    Για πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή, μέχρι το 2008 όλοι νόμιζαν πως το αμοντάριστο αρχείο του Metropolis είχε χαθεί μέσα στην ιστορία, ενώ εκείνο κρύβονταν στα υπόγεια ενός μουσείου κινηματογράφου στην Αργεντινή. Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την συντήρηση παλιών φιλμ, αποκατέστησαν στην αρχική της μορφή την ταινία, η οποία είναι κατά 25 λεπτά μεγαλύτερη από αυτή που γνωρίζουμε.

    Τώρα λοιπόν, μπορείτε να βρείτε την αποκατεστημένη ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει σε DVD και αν πραγματικά θέλετε να είστε ο geek μιας άλλης εποχής, κανονίστε να δείτε την βουβή ταινία σε θερινό σινεμά, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Αυτό θα ήταν ιδανικό.

    Πηγές: kino, Gizmodo

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles