21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το Mini Classic NES είναι ένα Linux-based quad-core PC!

    H Nintendo για μία ακόμη φορά κατάφερε να κλέψει την  παράσταση με την κυκλοφορία του Mini Classic NES, ενεργοποιώντας της retro gaming ευαίσθητες χορδές μας. H retro revival mini console που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της εξαφανίστηκε σε… χρόνο dt, με τους μεγάλους retailers και τα ηλεκτρονικά καταστήματα να αδυνατούν να καλύψουν την πραγματικά τεράστια ζήτηση.

    classic-mini-nes-1-large

    Το Classic NES ως γνωστόν κυκλοφορεί με 30 preloaded παιχνίδια του NES, ένα controller που θα είναι ακριβώς ίδιο με το original χειριστήριο και τη δυνατότητα να βγάζει ποιότητα στα 1080p. Όλα καλά έως εδώ, όμως το πραγματικό ενδιαφέρον εναπόκειται στο hardware της νέας μίνι-κονσόλας, το οποίο εάν συγκριθεί με το hardware του original NES, πρόκειται για… «επιστημονική φαντασία». Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο ιστορικό NES στην χρυσή δεκαετία του ’80, εννοείται πως η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κονσολών βρισκόταν ακόμη σε… βρεφικό στάδιο. Φυσικά, από το 1983 έχουν γίνει πράγματα και θαύματα στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η άκρως πετυχημένη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας κατέχει δικαιωματικά μία θέση στις καρδιές μας.

    mini-nes-1

    Έτσι λοιπόν στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Allwinner R16 τετραπύρηνο chipset (4xCortex A7 μαζί με Mali400MP2 GPU), 256ΜΒ γρήγορης μνήμης DDR3και 512ΜΒ SLC NAND flash αποθηκευτικού χώρου. Εάν αναλογιστείτε ότι η CPU του original NES έτρεχε στην «αστρονομική» ταχύτητα του 1,79MHz, τότε μπορείτε να φανταστείτε για το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία, ενώ η πλάκα είναι ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στο Classic NES δεν είναι και από τα πιο ακριβά που κυκλοφορούν. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σύστημα βασίζεται σε μία ειδική έκδοση του λειτουργικού Linux, το οποίο ως γνωστόν πρόκειται για το OS των φτωχών.

    classic-mini-nes-2

    Η μίνι-κονσόλα στοιχίζει μόλις 69 ευρώ και είναι βέβαιο ότι θα μας ταξιδέψει στην χρυσή (και πιο αγνή ενδεχομένως) εποχή του gaming.     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles