16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το μυστήριο του θανάτου του Yuri Gagarin λύνεται μετά από 45 χρόνια

    gagarin

    Το μυστήριο γύρω από το θάνατο του Yuri Gagarin, του πρώτου ανθρώπου που βρέθηκε στο διάστημα, φαίνεται πως λύνεται μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, με τη βοήθεια όσων αποκαλύπτει ο Ρώσος κοσμοναύτης, Alexey Leonov. Ο Gagarin έφυγε από τη ζωή το 1968 σε ένα αεροπορικό ατύχημα, έως τώρα όμως δε γνωρίζαμε κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες συνέβη αυτό. Αντίθετα, είχαν κυκλοφορήσει πολλές εικασίες αλλά και θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την ιστορία αυτή, με κάποιες από αυτές να είναι αρκετά ακραίες, καθώς κάποιοι μιλούσαν και για αυτοκτονία ή ακόμη και για επίθεση από… UFO.

    Όπως γράφει η Russia Today, όμως, και αποκαλύπτει πλέον ο Leonov, φαίνεται ότι το ατύχημα συνέβη όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Gagarin έχασε τον έλεγχο καθώς βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση με ένα στρατιωτικό jet το οποίο πετούσε χαμηλότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε κανονικά. Και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, ο λόγος που τα πραγματικά αίτια δεν είχαν γίνει γνωστά από την αρχή, ήταν το ότι ο θάνατος ενός δημόσιου προσώπου από έναν τέτοιο λόγο δεν ήταν κάτι που η κυβέρνηση ήθελε να βγει στη δημοσιότητα εκείνη την περίοδο.

    Όλα έγιναν όταν ο Yuri Gagarin και ο έμπειρος εκπαιδευτής του, Vladimir Seryogin, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο MiG-15UTI, προσπάθησαν να αποφύγουν το στρατιωτικό jet, το οποίο πετούσε χαμηλότερα απ’ ό,τι έπρεπε, πραγματοποιώντας έναν ελιγμό. Το αεροσκάφος, ωστόσο, βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση -περίπου 10-15 μέτρα- από το jet με ταχύτητα 750 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα να βρεθει σε δίνη και να συντριβεί στο έδαφος μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

    Ο Leonov μπόρεσε μόλις πρόσφατα να αποκτήσει έγκριση για πρόσβαση στις έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί και τώρα αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη. Όπως σημειώνει λοιπόν η Russia Today, ένας συνδυασμός των όσων θυμάται ο Leonov από το γεγονός, κάποιων προσομοιώσεων σε υπολογιστές, καθώς και αξιολογήσεων από άλλους, καθιστούν σίγουρη τη συγκεκριμένη αιτία, με αποτέλεσμα ένα μυστήριο ετών να θεωρείται πλέον ότι έχει λυθεί

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles