21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Mobile World Congress 2023 (MWC), μέσα από τον «φακό» του Huawei Mate 50 Pro!

    Για να ξεχωρίσεις στο κομμάτι του content creation, πάντα θες να κρατάς στα χέρια σου το πιο ισχυρό smartphone, το οποίο παράλληλα να αποτελεί και «εργαλείο» δημιουργικότητας. Μια συσκευή γρήγορη και συγχρόνως εξελιγμένη, η οποία να μπορεί ωστόσο να ενσωματώσει state-of-the art τεχνολογία, τόσο στο κομμάτι του mobile photography, όσο και στον νευραλγικό τομέα του video recording.

    Ειδικότερα, όταν καλείσαι να καλύψεις δημοσιογραφικά ένα τεραστίων διαστάσεων και εξαιρετικά απαιτητικό event, όπως είναι για παράδειγμα το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, τότε η επιλογή που θα κάνεις για φωτογραφικό smartphone (κι… όχι μόνο) πάνω στο οποίο θα βασιστείς, θα πρέπει απαραιτήτως να φλερτάρει με την… τελειότητα. Για αυτό και στο φετινό MWC δεν θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με τίποτε άλλο εκτός από το Mate 50 Pro, το απόλυτο camera smartphone, το οποίο αποτελεί την ιδανική λύση τόσο για τους δημιουργούς περιεχόμενου όσο και για τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι καλούνται να απεικονίσουν και να σας μεταφέρουν όλα όσα λαμβάνουν χώρα στη μεγαλύτερη γιορτή της mobile τεχνολογίας…

    XMage = Pure Magic!

    Σε αυτό το σημείο, εύλογα θα αναρωτηθείτε για τους λόγους που το Mate 50 Pro αποτέλεσε τον καλύτερο «σύντροφο» στη φετινή μας αποστολή στο MWC στη Βαρκελώνη, ωστόσο η καλύτερη απόδειξη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο τα πεντακάθαρα videos από τα hands-on, τα booth tours και τις συνεντεύξεις στις οποίες χρησιμοποιήσαμε το Mate 50 Pro, όσο και στις crystal clear φωτογραφίες που τραβήξαμε με αυτό. Το μυστικό της επιτυχίας του Mate 50 Pro έγκειται στο γεγονός ότι η A.I.-based τεχνολογία στην οποία ενσωματώνει δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή στο να αντιλαμβάνεται και να «προσαρμόζεται» με άψογο τρόπο απέναντι στο φωτογραφικό «θέμα» που έχει απέναντι του. Επιτυγχάνοντας τον τέλειο συνδυασμό ανάμεσα σε hardware και software, η ναυαρχίδα της Huawei δεν «συμβιβάζεται» σε καμία περίπτωση με οποιοδήποτε αποτέλεσμα προσεγγίζει την “μετριότητα”.

    Αυτό συμβαίνει γιατί το έμπειρο team του κινεζικού κολοσσούς της τεχνολογίας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, ενσωματώνοντας στο Mate 50 Pro την Xmage, την τεχνολογία κάμερας που φέρει την υπογραφή του κορυφαίου κατασκευαστή. Χωρίς να θέλουμε να υπερβάλλουμε, το camera system του Mate 50 Pro θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια… μίνι «ραψωδία» για το πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα στη δυναμική των φωτογραφιών που προέρχονται από τα κινητά μας τηλέφωνα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν είναι άλλο από το μεταβλητό (μηχανικό) διάφραγμα δέκα σημείων, το οποίο ουσιαστικά δίνει εντυπωσιακό έλεγχο στα χέρια κάθε χρήστη που τυγχάνει να είναι fan των mobile φωτογραφιών. Ειδικότερα, η προαναφερθείσα δυνατότητα επιτρέπει στον user να φέρει την φωτογραφία απολύτως στα μέτρα του, με τις επιλογές ρύθμισης του διαφράγματος να προσφέρουν ατελείωτη ελευθερία στα χέρια του εκάστοτε χρήστη. Οι διαφορετικές τιμές του διαφράγματος (δύναται να επιλέξει δέκα διαφορετικά σημεία) επηρεάζουν καταλυτικά από το βάθος πεδίου που θα έχει η φωτογραφία μας μέχρι το ποσοστό του φωτός που επιτρέπουμε να περάσει μέσω αυτού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον χρήστη για φωτογραφικό αποτέλεσμα που φτάνει στα επίπεδα μιας pro κάμερας τελευταίας τεχνολογίας.

    Το μεταβλητό διάφραγμα του camera setup του Mate 50 Pro που ξετυλίγει πλήρως τις «αρετές» του στην τιμή: f/1.4 απέχει έτη φωτός από τις συνηθισμένες τιμές που βλέπουμε στα υπόλοιπα smartphones (φτάνουν maximum στο f/1.7) της αγοράς ακόμη και εάν αυτά εντάσσονται στη high-end premium κατηγορία. Εξυπακούεται βέβαια πως το μεταβλητό διάφραγμα του Mate 50 Pro δεν παίζει μόνο του, καθώς συμπληρώνεται από ένα εξελιγμένο σύστημα OIS, την τεχνολογία Dual Pixel Auto focus (που αναβαθμίζει τη δυνατότητα εστίασης), εξελιγμένο digital ISO και τον αισθητήρα RYYΒ (που αποτελεί την μετεξέλιξη του RGB) για ακόμη καλύτερη απόδοση του διαθέσιμου φωτός και περισσότερο ρεαλισμό στα χρώματα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν για τους users που επιθυμούν να «πειραματιστούν» με τις πιο… «Pro» δυνατότητες της συσκευής, καθώς όσοι δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο, το Mate 50 Pro θα τους ανταμείψει πλήρως με τα automated features του και τους A.I. φωτογραφικούς αλγορίθμους του που τίθενται σε εφαρμογή και οι οποίοι αναλαμβάνουν να λύσουν τα χέρια σε κάθε χρήστη (όταν βρίσκεσαι στην πίεση της έκθεσης όπου και το κάθε λεπτό μετράει καταφεύγεις συνήθως στην στάνταρ επιλογή).

    Εστιάζοντας περισσότερο στις τεχνικές προδιαγραφές της νέας ναυαρχίδας της Huawei, το main camera setup του Mate 50 Pro αποτελείται από έναν μεγάλο sensor στα 50MP (f/1.4 έως f/4.0) στα 24mm, που υποστηρίζει PDAF και Laser AF μαζί με OIS. Ο εν λόγω σένσορας υποβοηθείται από έναν πρόσθετο τηλεφακό στα 64MP που επίσης φέρει OIS και προσφέρει τη δυνατότητα για αναλογικό Optical zoom στα 3.5x και digital zoom που φτάνει στα 200x. Τέλος, ο ultrawide φακός των 13MP με f/2.2 και δυνατότητα για wide φωτογραφήσεις στις 120o ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πραγματικά πολύ δυνατό σύνολο. Εκτός από τα παραπάνω, η Huawei έχει προσέξει ιδιαίτερα και το κομμάτι των selfie φωτογραφιών, καθώς στο άνω εμπρόσθιο τμήμα του μπορείτε να διαπιστώσετε ότι «κατοικεί» ένας ultrawide sensor στα 13MP (18mm και με f/2.4), ο οποίος υποβοηθείται από έναν TOF 3D αισθητήρα που επιτρέπει καλύτερη απεικόνιση του βάθους στις selfie φωτογραφίες, ενώ και λειτουργεί και ως αισθητήρας για το αποτελεσματικότερο βιομετρικό σκανάρισμα του προσώπου σας. Στο κομμάτι του video recording, το νέο Mate δύναται να τραβήξει video που φτάνει το ανώτερο στα 4K@30/60fps τόσο με τη main camera όσο και με την selfie cam του.

    Your… best photo & video «mate»!

    Φυσικά, όλα τα παραπάνω συμπληρώνονται από ένα ταχύτατο octa-core chipset (όπως είναι το Snapdragon 8+ Gen 1), μια σούπερ ανθεκτική κατασκευή (πιστέψτε μας χρειάζεται σε μια έκθεση με πολύ κόσμο, όπου κακοτυχίες μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή), το εντυπωσιακό OLED display των 6.74 ιντσών (με refresh rate στα 120Hz), την γρήγορη μνήμη RAM (8GB) και τον ταχύτατο αποθηκευτικό χώρο (UFS 3.1) που σε κάνει να ξεχνάς κάθε έννοια «lag», ακόμη κι όταν επικρατεί ένας μικρός χαμός από… multitasking. Για αυτό και το Mate 50 Pro ήταν ο καλύτερος «σύντροφος» μας, τόσο εντός, όσο και εκτός των χώρων του εκθεσιακού Fira Barcelona. Χωρίς αμφιβολία, το Mate 50 Pro έκανε τις μέρες (και τις νύχτες) μας στη Βαρκελώνη πολύ καλύτερες, ομορφότερες και ταυτόχρονα πιο… συναρπαστικές!

    Πάρτε μια γεύση για το πως περάσαμε το MWC 2023 μαζί με το Mate 50 Pro, από το video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles