21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το μυστικό του… αδυνατίσματος μπορεί να βρίσκεται σε μούμιες 3000 ετών

    Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ένα από τα “κλειδιά” για την απώλεια βάρους… και αυτό ίσως βρίσκεται σε μούμιες που χρονολογούνται 3000 χρόνια πριν από την εποχή μας.


    Εξετάσεις σε μούμιες έδειξαν, λοιπόν, ότι το βακτηριακό DNA που βρέθηκε στα έντερά τους είναι πολύ διαφορετικό από τη σύγχρονη εντερική μας χλωρίδα. Τι μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτό; Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι επιστήμονες, το χλωριωμένο νερό και τα αντιβιοτικά. Η σύνθεση των βακτηρίων στο έντερό μας έχει μεταβληθεί λοιπόν κι αυτό έχει αλλάξει σημαντικά το μεταβολισμό μας – ενδεχομένως να μας έχει κάνει και πιο επιρρεπείς στο να παχαίνουμε.

    Αυτό αποτελεί μία πρώτη υπόθεση του Dr Cecil Lewis, ο οποίος είναι επικεφαλής ομάδας επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα οι οποίοι εξετάζουν δείγματα βακτηριακού DNA εντέρων από μούμιες που έχουν εντοπιστεί σε σπήλαια στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Οι δύο αυτοί παράγοντες, το χλωριωμένο νερό και τα αντιβιοτικά, όπως αναφέρει ο Dr Lewis, “έχουν αλλάξει ριζικά τα ανθρώπινα μικροβιώματα” (το σύνολο δηλαδή των μικροοργανισμών που ζουν μέσα μας και γύρω μας).

    Ο ίδιος πιστεύει ότι η “σχέση μεταξύ αντιβιοτικών και παχυσαρκίας είναι σημαντικό να διερευνηθεί”. Πράγματι, υπάρχει ήδη μία έρευνα που δείχνει αυτή τη σύνδεση, ενώ, μετά τα συμπεράσματα του Dr Lewis, φαίνεται ότι θα γίνουν περαιτέρω μελέτες, ώστε να αποσαφηνιστεί αν οι ερευνητές έχουν κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Αν, τελικά, αποδειχθεί πως έχουν δίκιο, μην αποκλείσετε στο μέλλον θεραπείες κατά της παχυσαρκίας να περιλαμβάνουν την εισαγωγή στον οργανισμό μας …βακτηρίων που “ευδοκιμούσαν” σε παλαιότερες εποχές, πριν τα αντιβιοτικά μας κατακλύσουν…

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles