16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο, ανανεωμένο Google+. Δες εδώ τι χρειάζεται να ξέρεις

    Το Google+, το κοινωνικό δίκτυο της Google, σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζει τα 170 εκατομμύρια μέλη. Έτσι σήμερα, δίνει σταδιακά στους χρήστες την νέα του σχεδίαση που το κάνει πολύ πιο χρηστικό και πολύ πιο εντυπωσιακό. Οι αλλαγές αυτές εστιάζουν στην δυνατότητα να προσαρμόσετε το προφίλ σας, η όψη των βίντεο και των φωτογραφιών μέσα στην ροή των δημοσιεύσεων είναι πολύ καλύτερη και τα hangouts έχουν διαφορετικό περιβάλλον.Τι αλλάζει;

    Πλοήγηση

    Θα μπορούσαμε να σας πουμε «σχεδόν τα πάντα αλλάζουν», χωρίς καμία δόση υπερβολής. Όσοι από εσάς διαθέτετε προφίλ στο Google+ θα έχετε διαπιστώσει ότι το layout μπορεί φυσικά να διαθέτει όλες τις γνωστές επιλογές, αλλά αυτό που αλλάζει βασικά είναι ότι η πλοήγηση στο κοινωνικό δίκτυο έχει μεταφερθεί. Από τα 5 βασικά κουμπιά που βρίσκονταν στην πάνω μεριά της σελίδας, οι επιλογές αυτές έχουν μεταφερθεί σε μία ζώνη αριστερά, την οποία μάλιστα μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Αν δεν θέλετε να έχετε στις άμεσες επιλογές σας παραδείγματος χάριν τα hangouts, αλλά τις σελίδες σας, μπορείτε να «κρύψετε» στο “more” τα hangouts και να τοποθετήσετε την επιλογή των σελίδων στη ζώνη με τις βασικές λειτουργίες.

    Τα εικονίδια των apps, όπως τα ονομάζει πια η Google, είναι ενεργά. Δηλαδή, αν περάσετε τον κέρσορα πάνω από το button «Photos” θα δείτε πως μία βασική επιλογή των φωτογραφιών σας θα εμφανιστεί σε προεπισκόπηση, ή σας δίνεται η επιλογή άμεσα να προσθέσετε φωτογραφίες.

    Η ροή δημοσιεύσεων

    Το stream των posts που ανεβάζουν οι χρήστες που είναι στους κύκλους σας, ειδικά εφόσον περιέχουν φωτογραφίες και βίντεο, είναι διαφορετικά. Περισσότερος χώρος έχει διατεθεί σε αυτά, ενώ στο δεξί μέρος της σελίδας βλέπετε τα δημοφιλή θέματα που ποστάρονται στο Google+, περίπου σαν τα World Trends του Twitter.

    More hangouts please

    Τα hangouts έχουν διαφορετική όψη. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει σελίδα πια, που είναι αφιερωμένη σε αυτά. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε όλα τα hangouts που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή, στα οποία μπορείτε να συμμετέχετε ή να παρακολουθήσετε. Είναι προφανές πως η Google, προσπαθεί να ενισχύσει με αυτή την νέα μορφή την υπηρεσία και να πείσει περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν. Για τα hangouts των φίλων σας, ενημερώνεστε τη στιγμή που συμβαίνουν με προσκλήσεις που σας αποστέλλουν, όπως και πριν, αλλά με μεγαλύτερη προβολή.

    Hot on G+

    Ένα νέο app είναι το Explore. Σε αυτή την επιλογή μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δημοφιλείς δημοσιεύσεις διαφόρων ανθρώπων, άσχετα αν βρίσκονται στους κύκλους σας ή όχι. Εν πολλοίς, είναι η νέα και πιο αυτόνομη προβολή των “Hot on G+” που μέχρι τώρα βλέπατε ενσωματωμένα στο stream σας.

    Προφίλ

    Τεράστια αλλαγή θα διαπιστώσετε στη σχεδίαση του προφίλ σας. Ανανεωμένο, με την επιλογή να βάλετε μία κεντρική φωτογραφία (όπως στο facebook) ή 5 μικρές που σας χαρακτηρίζουν, εκτός από την φωτογραφία προφίλ (η οποία έχει μετακινηθεί δεξιά παρεμπιπτόντως), αλλά και με περισσότερες πληροφορίες, όπως την εταιρεία που εργάζεστε ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα  στο οποίο φοιτάτε.

    Chatting

    Όσοι έχετε ήδη δει τις αλλαγές στον λογαριασμό σας, θα παρατηρήσατε πως η δυνατότητα συνομιλίας με τους ανθρώπους που βρίσκονται στους κύκλους σας έχει μεταφερθεί δεξιά. Πιστεύουμε πως είναι πιο χρηστικό και δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στις συνομιλίες αυτές. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι μπορείτε να συνομιλήσετε μόνο με ανθρώπους που έχετε και σας έχουν στους κύκλους σας, ενώ αντίθετα με το facebook, εξακολουθείτε και έχετε την επιλογή να μένετε «αόρατος/η» και να μπορείτε πάραυτα να συνομιλήσετε με όποιον επιθυμείτε.

    Σχόλια

    Όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή στα κοινωνικά δίκτυα, έτσι και στο Google+ υπάρχουν χρήστες που έχουν ενθουσιαστεί και χρήστες που γκρινιάζουν. Πολλά σχόλια έχουν γίνει για το γεγονός ότι υπάρχει πολύ «λευκό» στην οθόνη τους, ειδικά όταν διαθέτουν μεγάλη οθόνη. Ο χώρος αυτός βρίσκεται ανάμεσα στα trends και την συνομιλία. Είναι τόσο έντονη η συζήτηση που έχει δημιουργηθεί και σχετικό trend με το hashtag #whitespace το οποίο σαρώνει! Σύμφωνα με την Google, αυτός ο λευκός χώρος, είναι η πρόβλεψη του κοινωνικού δικτύου για το επόμενο μεγάλο και συναρπαστικό χαρακτηριστικό, αλλά πολλοί πιστεύουν διαφορετικά και έχουν προτείνει πολλές χρήσεις όπως για να κολλάς post it :)

    Πείτε μας τις εντυπώσεις σας για τον νέο σχεδιασμό του Google+. Κι αν θέλετε να παρακολουθείτε την +σελίδα του digitallife.gr στο κοινωνικό δίκτυο, κάντε κλικ εδώ

     

    Πηγή: Google+

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles