21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο Lenovo ThinkReality αλλάζει τη βιομηχανία μέσω του AR

    Η Lenovo παρουσίασε σήμερα στις ΗΠΑ το νέο ThinkReality A6, ένα AR headset με εξελιγμένες δυνατότητες σε επίπεδο software και hardware, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε πολλές βιομηχανίες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε.

    Lenovo_ThinkReality_A6_(3)

    Το headset έχει μικρό βάρος για να μη κουράζει το κεφάλι του χρήστη και σε αυτό συμβάλλει η εξωτερική του μπαταρία που μπορεί να τοποθετηθεί στην τσέπη του ή να κρεμαστεί στο στήθος του και τροφοδοτεί τη συσκευή μέσω καλωδίου, ενώ διαθέτει και audio in/out θύρα αλλά και 2η θύρα για αποστολή εικόνας σε υπολογιστή, κατ’ευθείαν από τις δύο fisheye κάμερες που υπάρχουν στο πάνω μέρος του headset. Δύο μικρές, διαφανείς “οθόνες” παρεμβάλλονται μεταξύ των ματιών του χρήστη και του προστατευτικού εξωτερικού πλαστικού και επιτρέπουν την προβολή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να παρεμποδίζουν την όρασή του, σε 1080p ανάλυση και σε εύρος 40 μοιρών. Δίπλα τους, μια 13MP RGB κάμερα αναγνωρίζει τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά του, ένας depth sensor βοηθάει μέσω αναγνώρισης του “βάθους” πεδίου και η Intel Movidius VPU αναλαμβάνει την επεξεργασία και ανάλυση όλων των οπτικών δεδομένων.

    Lenovo_ThinkReality_AR_A6

    Ο απώτερος σκοπός, φυσικά, είναι μέσω της χρήσης Augmented Reality να βοηθήσουν το έργο του, καθοδηγώντας τον στο βαθμό του δυνατού μέσω εικόνας και ήχου, επιτρέποντάς του ταυτόχρονα να δουλεύει όπως θα έκανε κανονικά. Συσκευές όπως το ThinkReality A6 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως σε διάφορες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μια επισκευή αυτοκινήτου ή ενός smartphone/PC, “εξηγώντας” στον τεχνίτη τι ακριβώς είναι το κάθε εξάρτημα που βλέπει μπροστά του αλλά και δίνοντάς του οδηγίες για το πως θα το επισκεύασει, με ποιό τρόπο και με ποιά εργαλεία. Η κάμερα του headset “βλέπει” ότι βλέπει και ο χρήστης και μέσω των δύο οθονών, ενσωματώνει τις χρήσιμες πληροφορίες ακριβώς σε αυτά που βρίσκονται μπροστά του. Μελλοντικά και με την ωρίμανση της τεχνολογίας, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και σε πιο ευαίσθητους τομείς όπως στην Ιατρική.

    Lenovo_ThinkReality_A6_(5) Lenovo_ThinkReality_A6_(2) Lenovo_ThinkReality_A6_(1)

    Το Lenovo ThinkReality A6 θα αρχίσει να διατίθεται σε επιχειρήσεις μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2019, σε Β.Αμερική, Ευρώπη, Κίνα και Ασία-Ωκεανία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles