16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο μακελειό στην Άγκυρα έφερε “μαύρο” σε Facebook και Twitter στην Τουρκία

    Η χθεσινή βομβιστική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας της Τουρκίας, Άγκυρας, που έχει στοιχίσει έως τώρα τη ζωή σε 37 άτομα, φέρνει νέο αιματοκύλισμα στη γείτονα χώρα. Η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Κιζιλάι κοντά σε αρκετά κυβερνητικά κτίρια αλλά και κόμβο μέσων μεταφορών της πόλης, με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να σημειώνουν ότι πίσω της βρίσκεται το PKK, ωστόσο κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

    ankara-explosion

    Μετά το μακελειό, δικαστήριο στη χώρα διέταξε την αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να ζητήσει από τους ISPs να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε social media όπως το Facebook ή το Twitter, με τις αναφορές στα social media από χθες το βράδυ να μιλούν για μπλοκάρισμα ή μεγάλες δυσκολίες πρόσβασης για αρκετές ώρες.

    Screen Shot 2016-03-14 at 11.46.44

    Η απόφαση προήλθε λόγω των συνεχών αναρτήσεων οπτικού υλικού από τη σημείο της επίθεσης, όπως μετέδωσαν μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στη χώρα, όπως το τουρκικό NTV και το CNN Turk.

    Επιπλέον, όπως φαίνεται έχει απαγορευτεί από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να καλύπτουν κάποιες πτυχές της επίθεσης, όπως μεταδίδει μεταξύ άλλων πηγή της εφημερίδας Zaman που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την κυβέρνηση.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ρίχνει “μαύρο” σε Facebook και Twitter, κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως πέρυσι που οι αρχές είχαν αποκλείσει την πρόσβαση με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών του εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz, κατά τη διάρκεια της ομηρίας του από την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, στις οποίες απεικονιζόταν με το πιστόλι στον κρόταφο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles