15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To νέο συναρπαστικό line-up τηλεοράσεων της LG για το 2021 είναι εδώ!

    Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τις νέες τηλεοράσεις του 2021 για την ελληνική αγορά, με αναβαθμισμένες λειτουργίες και προηγμένη τεχνολογία εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία. Η εταιρεία φέτος εστιάζει στην ανώτερη εμπειρία θέασης ταινιών μέσα από εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel, στην παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων με μεγαλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα, αλλά και στο gaming με ταχύτατο χρόνο απόκρισης. Παράλληλα, επενδύει στον καινοτόμο σχεδιασμό των τηλεοράσεων  με το νέο Gallery Stand, μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την κομψή, επίπεδη βάση της Gallery Design για όσους επιθυμούν περισσότερη ευελιξία στον εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου τους.

    Οι κύριες τεχνολογίες που παρουσιάζει η LG για τα μοντέλα τηλεοράσεων του 2021, εστιάζουν στη βέλτιστη εμπειρία των θεατών προσφέροντας περισσότερες επιλογές για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή. Οι πολυβραβευμένες τηλεοράσεις OLED της LG ενσωματώνουν νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια στην απόδοση της εικόνας, έντονη φωτεινότητα και απεριόριστη αντίθεση.

    Η νέα σειρά G1 της LG διαθέτει OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV που προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα για δυναμικές εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλισμό. Το ανανεωμένο panel 4K OLED Evo, περιλαμβάνει μια επιπρόσθετη στρώση από πιο ανθεκτικό υλικό εκπομπής, βελτιώνοντας τα μήκη κύματος του φωτός και κάνοντας τις εικόνες πιο φωτεινές και ευκρινείς από ποτέ. Στο εύρος των τηλεοράσεων LG προστίθεται και η QNED Mini LED που αλλάζει τα δεδομένα στην ποιότητα εικόνας μιας τηλεόρασης LCD. Αυτό συμβαίνει χάρη στην τεχνολογία «Quantum Dot NanoCell Color» που προσφέρει πιο πλούσια και ακριβή χρώματα, με εικόνες κινηματογραφικών προδιαγραφών. Έτσι, φέρνουν την ‘επανάσταση’ στις LCD TVs Quantum Dot και NanoCell που χρησιμοποιούν Mini LED για να διασφαλίσουν ότι η φωτεινή πηγή, η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι πολύ ανώτερες από αυτές των συμβατικών τηλεοράσεων LCD.

    Ο πρόσφατος έξυπνος επεξεργαστής της LG, α(Alpha) 9 Gen 4 AI, αναβαθμίζει την απόδοση στα νεότερα μοντέλα της σειράς LG OLED. Ο επεξεργαστής αξιοποιεί τo deep learning για να βελτιώσει την αναβάθμιση, κάνοντας το περιεχόμενο οποιασδήποτε ποιότητας να προβάλλεται άψογα στις μεγάλες αυτοφωτιζόμενες οθόνες. Ο επεξεργαστής της LG διαθέτει AI Picture Pro, το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα  και ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά για να κάνει τις εικόνες πιο τρισδιάστατες. Με την ικανότητά του να ανιχνεύει το είδος περιεχομένου, ο επεξεργαστής α9 Gen 4 βελτιστοποιεί περαιτέρω την ποιότητα εικόνας, την ποσότητα φωτός και τις συνθήκες περιβάλλοντος ανεξάρτητα από τον χώρο προβολής. Επιπλέον, ο επεξεργαστής ενσωματώνει μια νέα έκδοση του AI Sound Pro της LG, η οποία διαθέτει δύο σημαντικές προσθήκες για το 2021. H Αυτόματη Ένταση ήχου διασφαλίζει ένα σταθερό επίπεδο έντασης κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών ή streaming εφαρμογών, φέρνοντας τη λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε για καιρό τους τηλεθεατές.

    Τα καινούρια μοντέλα, προσφέρουν επίσης, μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία χρήσης, χάρη στην ενημερωμένη πλατφόρμα webOS 6.0 σε smart TVs και μια πλήρως ανασχεδιασμένη αρχική οθόνη που επιτρέπει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και περιεχόμενο. Επιπλέον, το νέο Magic Remote πέρα από premium σχεδίαση, προσφέρει απλούστερο έλεγχο κατά τη χρήση φωνητικής αναγνώρισης στις παρεχόμενες υπηρεσίες του LG ThinQ, όπως η Alexa της  Amazon ή το Google Assistant. Είναι εξαιρετικά απλό στην πλοήγηση, έχει ομαλή και εύκολη χρήση, ενώ προσφέρει πιο φιλικές προς τον χρήστη δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων συνδέσεων μεταξύ της τηλεόρασης και άλλων συσκευών και πλήκτρων πρόσβασης σε δημοφιλείς streaming πλατφόρμες. To Magic Τap, μια λειτουργία NFC, παρέχει με ένα άγγιγμα στο Magic Remote, άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από συναρπαστικές δυνατότητες προβολής. Ακουμπώντας απλώς ένα smartphone με δυνατότητα NFC στο τηλεχειριστήριο, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο από το τηλέφωνό τους στην τηλεόραση ή το αντίστροφο.

    Μέσω της τελευταίας τεχνολογίας AI, των φωνητικών εντολών και του Magic Remote, οι χρήστες μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται, χρησιμοποιώντας απλώς τη φωνή τους. Το Magic Explorer, μια βελτιωμένη έκδοση του Magic Link της LG, παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη, ώστε οι θεατές να μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους ηθοποιούς, τις τοποθεσίες και άλλα είδη ενδιαφέροντος για τις ταινίες και τις εκπομπές που παρακολουθούν.

    Ο κ. Άρης Κουτελός, Γενικός Διευθυντής της LG Electronics Hellas δήλωσε σχετικά: «Αναγνωρίζοντας την αύξηση της ζήτησης για premium προϊόντα, στόχος μας για τη φετινή χρονιά όσον αφορά την οικιακή ψυχαγωγία, είναι οι νέες τηλεοράσεις να αποτελέσουν τον κεντρικό κόμβο του σπιτιού, που θα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναμένουν οι καταναλωτές. Δεσμευόμαστε κάθε χρόνο να επενδύουμε όλο και περισσότερο στον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων που θα συμβαδίζουν με τις τάσεις της εποχής και θα σηματοδοτούν το μέλλον της τεχνολογίας».

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles