11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το NES Classic Edition έγραψε ιστορία, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 2.3 εκατ. units παγκοσμίως!

    H λιλιπούτεια κονσόλα NES Classic Edition που είχε σαν στόχο μέσα από τα 30 games της να μας θυμίσει τις χρυσές εποχές των 80s που το NES της Nintendo μεσουρανούσε στο προσκήνιο. Η μικρή αυτή κονσόλα μπορεί να μην γέμιζε το μάτι, όμως δεν άργησε να αποκτήσει συλλεκτικό χαρακτήρα, για αυτό και εξαντλήθηκε σε χρόνο… dt Για αυτό και η Nintendo παρά τις προσπάθειες της δυσκολεύτηκε να καλύψει επαρκώς την πραγματικά τεράστια ζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι ούτε η Nintendo περίμενε την πραγματικά τεράστια επιτυχία του NES Classic Edition, καθώς όπως έγινε γνωστό μέσω του προέδρου της Nintendo America, Reggie Fils-Aime, η λιλιπούτεια retro κονσόλα πούλησε 2.3 εκατομμύρια units παγκοσμίως. Αυτό το νούμερο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «αστρονομικό», ενώ σύμφωνα με τον Reggie, ούτε και το πιο αισιόδοξο στέλεχος της Nintendo δεν μπορούσε να φανταστεί την τεράστια επιτυχία της.

    NEWS-NESMini1-640x387

    Μιλώντας στο Time, ο Reggie ανέφερε ότι η απόφαση για τον τερματισμό της παραγωγής του NES Classic Edition ήταν κάτι το αναπόφευκτο, καθώς αρχικός στόχος της Nintendo ήταν να εστιάσει περισσότερο στο μέλλον κι όχι να ρίξει το βάρος στο παρελθόν. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ισχυρός άνδρας του ιαπωνικού κολοσσού του gaming, το αρχικό πλάνο ήταν το NES Classic Edition να αποτελέσει ένα προϊόν αποκλειστικά για την περίοδο των Χριστουγέννων. Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μόλις είδαν την τεράστια ζήτηση για τη μίνι-κονσόλα, τότε έσπευσαν να τονώσουν περισσότερο την παραγωγή, αλλά όπως αποδείχθηκε ακόμη κι αυτό δεν στάθηκε… αρκετό. O Reggie Fils-Aime τόνισε ότι δεν διαθέτουν άπειρους πόρους για αυτό και ο τερματισμός του NES Classic έπρεπε να συμβεί, ώστε να εστιάσει η Nintendo σε μελλοντικά projects. Από τα λόγια του συμπεραίνουμε ότι δεν θα υπάρξει νέο stock της retro-revival κονσόλας, για αυτό όποιος πρόλαβε… πρόλαβε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles