23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Nevermind είναι ένα παιχνίδι τρόμου που καταλαβαίνει τον φόβο σου

    Ποιο είναι το παιχνίδι που σε έχει κάνει να φοβηθείς περισσότερο; Σίγουρα αν το παίξεις πολλές φορές ή με ανοιχτά τα φώτα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Υπάρχει όμως και το Nevermid, ένα παιχνίδι το οποίο «διαβάζει» τον φόβο σου. Και πώς το κάνει αυτό; Φυσικά και θα χρειαστεί να καλωδιωθείς με συσκευή που μετρά τους χτύπους της καρδιάς σου και καταλαβαίνει αν έχεις στρεσαριστεί. Αν φοβάσαι, το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

    nevermind

    Το project αυτό το ξεκίνησε η Έριν Ρέινολντς εμπνευσμένη από την ταινία The Cell«Για να τερματίσεις το παιχνίδι πρέπει να είσαι καλός στο να μάθεις να ελέγχεις το άγχος σου γρήγορα». Όσον αφορά το στόρι του παιχνιδιού, είσαι ένας ψυχολόγος επιστημονικής φαντασίας, όπου βοηθάς τους ασθενείς σου να απαλλαχτούν από τις πιο τρομακτικές τους αναμνήσεις. Μπαίνεις λοιπόν μέσα σε αυτές και προσπαθείς να καταφέρεις να βγεις ζωντανός, χωρίς να σε «ρουφήξουν» μέσα τους. Αν αρχίσεις να φοβάσαι, η οθόνη θολώνει και τρέμει, δυσκολεύοντας το έργο σου. Ένα παράδειγμα είναι μια τρομακτική κουζίνα, όπου προσπαθείς να λύσεις έναν γρίφο και όταν αρχίσεις να αγχώνεσαι, το δωμάτιο γεμίζει με γάλα, το οποίο κάποια στιγμή θα σε πνίξει αν δεν ηρεμήσεις.

    Ωστόσο, ο σκοπός τους παιχνιδιού δεν είναι απλά να τρομάξει τον παίκτη, αλλά να τον βοηθήσει να αναπτύξει τις δυνατότητες ελέγχου του άγχους του, σύμφωνα με τη Ρέινολντς. Μέσα από το Nevermind η ίδια έμαθε να εξασκεί τις βαθιές ανάσες, ενώ άρχισε να είναι πιο ήρεμη στην πραγματική της ζωή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles