18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Nintendo PlayStation μπορεί επιτέλους να τρέξει παιχνίδια από το CD-ROM!

    Θυμάστε μήπως την κονσόλα που… δεν είχε κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά και αποτελούσε προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της Nintendo και της Sony στις αρχές του 1990; Ο λόγος, για το Nintendo PlayStation. Πρόκειται για μια κονσόλα η οποία μπορεί να τρέξει παιχνίδια και από τις παραδοσιακές κασέτες αλλά και από CD drive το οποίο είχε δημιουργήσει η Sony. Το 2015, μια τέτοια πρωτότυπη κονσόλα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πώλησης ενός ακινήτου. Μέχρι τότε πιστεύονταν ότι όλες οι κονσόλες είχαν καταστραφεί. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το CD drive δε λειτουργούσε.

    nintendo

    Το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης υπόθεσης είναι το να μπορέσει κάποιος να τρέξει παιχνίδια από CD. Αλλά από τη στιγμή που η κονσόλα δεν κυκλοφόρησε ποτέ επισήμως δεν υπήρχαν και τα αντίστοιχα παιχνίδια. Ωστόσο, ένας SNES emulator τροποποιήθηκε κατάλληλα βάσει του BIOS της συσκευής για να μπορεί να τρέξει, τελικά, τέτοιου είδους παιχνίδια. Μάλιστα, το 2016, ο πρώτος τίτλος που κυκλοφόρησε ήταν το Nintendo PlayStation: Super Boss Gaiden.

    Τώρα, ύστερα από ανεξάντλητες ώρες hacking, ο Ben Heck μπόρεσε επιτέλους να κάνει το CD-ROM drive να λειτουργήσει. Βέβαια, να σημειωθεί ότι σε αυτό το σημείο υπάρχουν κάποιες αναντιστοιχίες ανάμεσα στον emulator και στο πως η κονσόλα αποκτά πρόσβαση στο CD. Τα παιχνίδια θα πρέπει να «διαβαστούν» και να μεταφερθούν στην περιορισμένη RAM του συστήματος, παρά να τρέχουν από μια cartridge ROM, όπως στις τυπικές SNES κασέτες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles