13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To PARKGURU προσθέτει λειτουργία AIRBNB Parking και αλλάζει σε “PARKGENE”

    To PARKGURU, η έξυπνη εφαρμογή πάρκινγκ ενσωματώνεται στο PARKGENE, την πρώτη εφαρμογή peer-to-peer parking σε παγκόσμιο επίπεδο η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain και πληρωμές με κρυπτονομίσματα, για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αξία στους χρήστες της.

    92fb681d-300f-4129-a6c0-b4ae085c8b74

    Το PARKGURU ξεκίνησε πριν 2 χρόνια με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρκάρουμε. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από το εμπορικό του λανσάρισμα, τον Ιούλιο του 2017, πέτυχε να αποκτήσει περισσότερους από 50 χιλιάδες χρήστες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκουν που να παρκάρουν, να κλείνουν θέση και να πληρώνουν από το κινητό τους τηλέφωνο, πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους.

    Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των υπηρεσιών που προσφέρει, και μέσα από τη θυγατρική της εταιρία PARKGENE, ανέπτυξε την πρώτη παγκοσμίως υπηρεσία peer-to-peer parking, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ιδιώτες που κατέχουν θέση στάθμευσης να μπορούν να την νοικιάσουν και να λάβουν σε αντάλλαγμα πληρωμή σε GENE Tokens (κρυπτονόμισμα της PARKGENE). Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από ένα ανανεωμένο περιβάλλον και πρόσθετα εργαλεία όπως το GENE Wallet, όλοι οι χρήστες του PARKGURU (τώρα PARKGENE) μπορούν όχι μόνο να παρκάρουν πιο εύκολα και πιο φθηνά αλλά και να αποκτήσουν έσοδο, νοικιάζοντας τη δική τους θέση στάθμευσης όταν δεν είναι κατειλημμένη.

    Η μετεξέλιξη του PARKGURU και η ενσωμάτωση στο PARKGENE, εκμεταλλεύεται την καινοτόμα τεχνολογία του blockchain και των πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Η PARKGENE είναι η πρώτη εφαρμογή peer-to-peer parking στο blockchain, όπου οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να νοικιάσουν την ιδιωτική θέση parking τους, όπως με το Airbnb, αλλά για θέσεις στάθμευσης.

    H νέα εφαρμογή περιέχει 6 εκατομμύρια θέσεις parking σε 8 χιλιάδες πόλεις στον κόσμο ενώ υπάρχουν περισσότερα από 50 επαγγελματικά parking και περίπου 8 χιλιάδες θέσεις στάθμευσης στην Ελλάδα, για τις οποίες μπορεί να πληρώσουν οι χρήστες του PARKGENE, μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού GENE Wallet, με κρυπτονομίσματα Bitcoin, Ethereum, αλλά και με το κρυπτονόμισμα το οποίο εξέδωσε η ίδια η PARKGENE, το πρώτο Ελληνικό κρυπτονόμισμα, το GENE token.

    Ταυτόχρονα δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να πληρώσουν με συμβατικούς τρόπους (μετρητά, πιστωτική/ χρεωστική κάρτα) σε περίπτωση που δεν διαθέτουν κρυπτονομίσματα.

    “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την τεχνολογική και εμπορική πρόοδο που έχουμε πετύχει μέσα στους τελευταίους μήνες και το λανσάρισμα του PARKGENE, την πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία του Blockchain για την αγορά του Parking” δήλωσε ο Νίκος Σκαρλάτος, CEO της PARKGENE, “Το πρόβλημα της στάθμευσης ταλανίζει πολλές μεγαλουπόλεις παγκοσμίως και ευθύνεται για το 30% της κίνησης και το 20% της ρύπανσης που προέρχεται από οδηγούς οι οποίοι ψάχνουν για θέση στάθμευσης κοντά στον προορισμό τους. Το PARKGENE στοχεύει να βελτιώσει περαιτέρω την ανεύρεση θέσεων parking αλλά και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος αυτών”.

    Σήμερα λανσάρονται το Web Service της υπηρεσίας στη διεύθυνση https://parkgene.io αλλά και το Android App, ενώ εντός των επομένων ημερών θα λανσαριστεί και το App για το iOS.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles