19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το περιοδικό Time δημιούργησε ένα virtual μουσείο για τον Martin Luther King μέσα στο Fortnite!

    Πολλές φορές το Fortnite έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους καλλιτέχνες για να πραγματοποιήσουν virtual συναυλίες, καθώς αν μη τι άλλο το game «φαινόμενο» είναι τόσο λαοφιλές που κυριολεκτικά γίνεται χαμός. Όμως όπως όλα δείχνουν το Fortnite μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για «εκπαιδευτικούς» σκοπούς, καθώς πρόσφατα το περιοδικό Time δημιούργησε ένα virtual μουσείο αφιερωμένο στην πορεία και στο έργο του Martin Luther King Jr. εντός του δημοφιλούς παιχνιδιού!

    Αποτελώντας μέρος της εμπειρίας που ονομάζεται March Through Time, οι παίκτες μπορούν να μεταβούν σε μια αναδημιουργημένη Washington D.C. (η οποία in-game ονομάζεται D.C. 63), στην οποία παρουσιάζεται η ιστορική ομιλία του Martin Luther King για την εργασία, την ελευθερία, την καταπολέμηση του ρατσισμού και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Το εν λόγω concept πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το DuSable Museum of African American History και το Dr. King’s Estate και αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι το gaming μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles