15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το πρώτο «Makers Fair» : διεξάγεται το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στον χώρο του Youth Makerspace στην Λάρνακα

    Το πρώτο «Makers Fair» που φιλοδοξεί να καταστεί ένας νέος πόλος έλξης ιδεών, θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 20 Μαΐου 2023 από τις 16:00 μέχρι τις 22:00, στον χώρο του Youth Makerspace στην Λάρνακα. Πρόκειται για ένα νέο φεστιβάλ τεχνολογίας και δημιουργίας το οποίο βασίζεται στο κίνημα δημιουργίας (Makers’ Movement) και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό αλλά και σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες makers. Η διοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), σε θεματικές ρομποτικής και προγραμματισμού, καθώς και κατασκευές με ξύλο.

    Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα τα οποία θα στελεχώνονται από δημιουργούς, οργανισμούς και φορείς με σκοπό την παρουσίαση του έργου και των κατασκευών τους. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και χειροτεχνίες, επίδειξη χρήσιμων δεξιοτήτων, εργαστήρι με πηλό και καλλιέργεια του Smart Garden που διαθέτει ο χώρος.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εμπνευσμένες ομιλίες από επαγγελματίες με θέμα την τεχνολογία και το making, όπως για παράδειγμα το 3D printing και την εικονική πραγματικότητα. Το κοινό θα μπορεί επίσης να απολαύσει μεταξύ άλλων, street food, ποτό, γλυκά και μουσική.

    Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στον σύνδεσμο που ακολουθεί : MAKERS FAIR – Makerspace (onek.org.cy)

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles