16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To πρώτο τηλεκατευθυνόμενο πλοίο-drone είναι πραγματικότητα και… «κυνηγάει» υποβρύχια

    Ναι, καλά διαβάζετε, μετά τα ιπτάμενα drones έχουμε και πλοία-drones, δηλαδή τηλεκατευθυνόμενα… και μάλιστα πολεμικά! Γνωρίστε το 13 ποδών ACTUV (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vehicle) το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε μία από τις εγκαταστάσεις της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) στο Πορτλαντ του Όρεγκον και βρίσκεται σε φάση εντατικών δοκιμών λίγο πριν βγει στις… θάλασσες σε συνθήκες μάχης.

    xxl_ship1-970-80

    Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μερικές από τις δοκιμές του, μία από τις οποίες είναι αυτή της μέγιστης ταχύτητας, η οποία ξεπερνά τους 27 κόμβους (ή αλλιώς περίπου 31 χλμ/ώρα). Το ACTUV είναι πλήρως αυτόνομο, ενώ ρόλος του θα είναι η αναζήτηση και… καταστροφή επιθετικών (προς τις ΗΠΑ φυσικά) υποβρυχίων που ίσως βρίσκονται σε φίλια ύδατα.

    xl_ship2-650-80

    Βέβαια δεν έχουν αποκαλυφθεί τα τυχόν οπλικά του συστήματα (τα οποία φυσικά δεν θα είναι αυτόνομα, αλλά θα ελέγχονται από χειριστές) ενώ ένας ακόμα σκοπός του συγκεκριμένου drone-ship είναι και η μεταφορά προμηθειών σε άλλα πλοία του αμερικανικού στόλου καθώς και η χρήση του σε αποστολές αναγνώρισης. 

    Σήμερα είναι η ημέρα που θα εγκαινιαστεί από την DARPA στις ΗΠΑ και θα μπει σε ενεργό δράση για ακόμα πιο εντατικές δοκιμές, λίγο πριν αποδωθεί στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. 

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles