BREAKING

33

To πρώτο grand review του Nokia N9 στην Ελλάδα. Σου έχω unboxing, σου έχω και hands-on

Καμία σχέση. Μπορεί το επικείμενο Nokia Sea Ray και το πρόσφατα ανακοινωθέν Ν9 να είναι παιδιά της ίδιας οικογένειας, αλλά από εκεί και πέρα το πρώτο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πιο politically correct εποχής και το δεύτερο το φινάλε μιας ωμής πραγματικότητας. Για αυτό έχει ενδιαφέρον. Και δεν εννοώ εμπορικό... Το Nokia Sea Ray φιλοδοξεί να ξεπουλήσει, τη στιγμή που το Ν9 θα κλείσει τον κύκλο του, θα τσιτώσει τον απανταχού gadgetάκια και θα κάνει τον γνώστη να παραδέχτει ξανά, πως οτιδήποτε επαναστατικό, αργά η γρήγορα πεθαίνει. Και αυτό γιατί ο ίδιος ο Elop (σ.σ. CEO της Nokia), έχει δηλώσει πως δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης, πολύ απλά γιατί οι Φινλανδοί, εν μέσω κρίσης, δεν μπορούν να επενδύουν χρήματα σε περισσότερο από ένα λειτουργικά. Λογικό... Το συγκεκριμένο πάντως που εξοπλίζεται με MeeGo είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ο επεξεργαστής του είναι μονοπύρηνος, είναι το μόνο κινητό μαζί με το iPhone που λειτουργεί με micro SIM και οι εφαρμογές που πρόκειται να γραφούν για αυτό χωράνε εύκολα σε μενού εστιατορίου, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχες για iOS απαιτούν τηλεφωνικό κατάλογο.

Επίσης πιστεύω βαθύτατα πως αυτή πρέπει να είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις (θυμήσου το Ν900) όπου οι μηχανικοί της Nokia είχαν την άδεια να αυτοσχεδιάσουν. Για αυτό και κατασκεύασαν ένα κινητό που είναι και φαίνεται μοναδικό. Που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε κυκλοφορεί εκεί έξω.

Αισθητά πιο στιβαρό από κάθε άλλο φιλανδικό προϊόν, με ποιότητα που ανεβάζει τον πήχη ανεξαρτήτως κόστους, με οθόνη που δεν χορταίνεις να χαζεύεις και μια φοβερή αίσθηση ότι το Ν9 γεννήθηκε για να πάρει τα σώβρακα του ανταγωνισμού. Παρεμπιπτόντως μετά από αυτό δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο κινητό τηλέφωνο. Είναι μερικές ημέρες τώρα που παίζω μαζί του, και πως να το πω: το έχω ανάγκη. Τις προάλλες με έπιασε η καρδιά μου όταν συναντήθηκε με ένα μαρμάρινο πάτωμα, αλλά για καλή μου τύχη το polycarbonate δεν έπαθε το παραμικρό. Ακόμη και το «πομπέ» γυαλί της οθόνης φαίνεται να μη χαμπαριάζει από άγαρμπη χρήση. Και ας μη δέχεται screen protector

Δεν κάνει που το λέω αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω σε κάθε δοκιμή κινητού την κλασική αντίδραση του Apple fan boy. Εννοώ την επίθεση που εξαπολύει σε οποιονδήποτε χρησιμοποιήσει τη λέξη iPhone για επικριτικό σκοπό. Δεν είμαι κάτοχος κινητού της Apple (αν και σύντομα θα αποκτήσω για χάρη της ανακοίνωσης του πέντε…), αλλά επέτρεψε μου να πω ότι ξέρω πως είναι, εφόσον έχω παίξει αμέτρητες φορές με το iOS. Στο δια ταύτα. Φίλε μου κάτοχε iPhone όταν δεις το Ν9 όχι μόνο δεν θα βγάλεις άχνα, αλλά θα μαζευτεί ολόκληρος στόλος από εσάς τους προσκολλημένους στο μήλο, που θα ζαχαρώνετε το Ν9 λες και βλέπετε τη Scarlett Johansson. Κοινωνιολογικά πάντως έχει πλάκα πόση διαφορά στοιχειοθετείται ανάμεσα στα δυο επίμαχα κινητά (έστω μεταξύ αυτού και του iPhone 5), αλλά πιστεύω πως το Ν9 είναι η συσκευή που θα συμφιλιώσει ενστικτωδώς τους δυο κόσμους: τους κολλημένους με το iPhone και τους άλλους. Γιατί η Nokia που παράγει τηλέφωνα από το 1989 αποφάσισε να περάσει το δικό της Ρουβίκωνα και να φτιάξει το πρώτο ουσιαστικά προϊόν επικοινωνίας που καταργεί τα πλήκτρα, που μοιάζει να ξεπήδησε από σενάριο επιστημονικής φαντασίας του Spielberg.

Θα μου πεις το ίδιο δεν ισχύει και για το webOS; Δεν ισχύει. Γιατί ναι μεν το συγκεκριμένο λειτουργικό εντυπωσιάζει σε χρηστικότητα και multitasking, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει ντεμοντέ. Το Ν9 που χρησιμοποιώ σήμερα είναι αλλού. Δείχνει εξωφρενικά μοντέρνο την ίδια στιγμή που στα σωθικά του έχει συμφιλιώσει ένα καθώς πρέπει βιογραφικό: Μνήμη στο 1GB, οθόνη AMOLED στα 854x480 pixels (που σκοτώνει σε φωτεινότητα), penta-band δέκτης, chispet NFC, 8άρα κάμερα με φακό Carl Zeiss, τεχνολογία ήχου Dolby, αισθητήρες προσέγγισης, βαρύτητας, φωτός και ένα 2,5D curved glass που αποτελεί παγκόσμια πατέντα. Πιο cool δε γίνεται...

Το καλό ακόμη με το Ν9 είναι ότι από κοντά δε δείχνει σαν ένα συμβατικό κινητό που βγήκε από γραμμή παραγωγής και σχεδιάστηκε από ένα τσούρμο απρόσωπα όντα. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ποιοτικό, αλλά διαθέτει μια μοναδική τελειοθηρία στις λεπτομέρειες που πείθει ότι θα αντέξει για πάντα. Με δοκιμασμένα υλικά, με ντιζάιν για να κόβεις φλέβες και φιλανδική κουλτούρα που σε κάνει να νιώθεις σαν λεοντόκαρδος στον tech πλανήτη. Το Nokia N9 είναι τόσο ποθητό που έχουν κλείσει ήδη όλες οι προπαραγγελίες στις πρώτες χώρες διάθεσης του. Μην κάνεις όνειρα. Στη δική μας οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Πρακτικά μιλώντας, η Φιλανδική συσκευή προκαλεί καταρχήν το ενδιαφέρον με τον τρόπο που λειτουργεί. Τα πάντα γίνονται μέσω swipes (κινήσεις των δαχτύλων) και είναι τόσο φυσική η χρήση, που από το πρώτο λεπτό νιώθεις εξοικειωμένος με το interface. Σαν να γεννήθηκες μαζί του. Για να ξεκλειδώσεις παραδείγματος χάρη το Ν9, αρκεί ένα διπλό χτύπημα στην οθόνη. Για να μεταβείς σε όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο background, αρκεί μια κίνηση αριστερά της home screen – δεξιά είναι το μενού. Η λαμπερή οθόνη προβάλλει μέχρι και έξι γραμμές εικονιδίων, ενώ την απουσία πλήκτρων υποκαθιστά το εικονικό «back», όποτε καταστεί αυτό απαραίτητο. Επίσης η συσκευή έχει τόσο αποτελεσματικό multitasking που κατάφερα να τρέξω μέχρι και 36 εφαρμογές ταυτόχρονα, χωρίς να την κάνω να κολλήσει. Θα άνοιγα και άλλες, αλλά άντε να βρεις εφαρμογές... Αν θέλεις πάντως να το ψειρίσεις λίγο παραπάνω, μπορείς να διαμαρτυρηθείς για την αδυναμία κατηγοριοποίησης των ενεργών apps (όπως συμβαίνει με το «stacks» του webOS), αλλά OK, μην τρελαθούμε κιόλας

Γενικά πάντως σε smoothness το Ν9 θυμίζει ένα υπερχρονισμένο iPhone 4. Η πλοήγηση στο Internet είναι copy-paste από το τελευταίο (αν και οι γραμματοσειρές είναι απείρως καλύτερες), ενώ ο τρόπος που εμφανίζονται τα εικονίδια (έστω και αν το scrolling δεν γίνεται στον οριζόντιο άξονα) μοιάζει γνώριμος σε κατόχους κινητών Apple. Το θέμα είναι ότι συνολικά η εμπειρία χρήσης σκοτώνει. Ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν φυσικά πλήκτρα, γιατί ο τρόπος που ανοίγουν και κλείνουν τα apps είναι μοναδικός, γιατί αυτό το κινητό αποπνέει μια αίσθηση που δε μεταφέρεται στο χαρτί.

Θα πεις καλά όλα αυτά, αλλά στην καθημερινότητα πως συμπεριφέρεται το Ν9; Ή ακόμη καλύτερα, τι φωτογραφίες βγάζει; Έ λοιπόν σου έχω νέα. Ο φακός Carl Zeiss κάνει θαύματα, οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές και το βίντεο παρότι στα 720p μόλις, φωνάζει ποιότητα. Το ίδιο και η ακουστική της συσκευής. Ακόμη και με τις «μαμά» ψείρες, οι νότες είναι κρυστάλλινες, όπως άλλωστε και το πακέτο ακουστικό-μικρόφωνο που τυπικά για Nokia σκοράρει ένα 9 στα 10. Και επειδή θα με ρωτήσεις για την αυτονομία να σου πω ότι η συσκευή βγάζει εύκολα δυο ημέρες χρήσης, παρότι είναι προπαραγωγής και μερικές φορές ο μετρητής κάνει τα δικά του.

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι το Nokia Ν9 είναι αποκάλυψη. Τίποτα δε μοιάζει με δαύτο, τίποτα δε μεταφέρει τη μοναδική εμπειρία χρήσης του, πιθανότατα ο μόνος τρόπος να αισθανθείς πιο εκστασιασμένος από κινητό είναι να μεταθέσουμε αυτή τη κουβέντα σε μερικά χρονάκια από τώρα. Επίσης δε θυμάμαι άλλη φορά που μια συσκευή μου είχε προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον. Προσπερνάω λοιπόν όλα τα δυσοίωνα μηνύματα του κ. Elop και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ανοιχτά μυαλά των ανθρώπων που σχεδίασαν αυτό το σπουδαίο τηλέφωνο. iWant it...

Δες τώρα και το βίντεο από το hands-on...

29 Comments

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  27 Ιανουαρίου 2012 at 14:09

  @HLIAS: Τα πάντα είναι σχετικά. Το MeeGo είναι κάτι το μοναδικό και όσες συσκευές και αν κυκλοφορήσουν δεν θα μπορούν ποτέ να συγκριθούν ευθέως με αυτό, ασχέτως αν το hardware έχει αρχίσει ήδη να ξεπερνιέται. Το Ν9 είναι ένα feature icon. Η επιλογή είναι δική σου :)

 • HLIAS
  27 Ιανουαρίου 2012 at 12:13

  Μου αρέσει παρα πολύ το νοκια Ν9 με προβληματίζει η υποστηρίξη του λογισμικού,να περιμένω τα καινούργια μοντέλα?
  Γιατί ειναί 630 euro,και με τα ιδιά χρήματα μπορεί να βρώ κατι καλύτερο?Θέλω την γνώμη σου,ευχαριστώ πολύ.

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  25 Ιανουαρίου 2012 at 15:00

  @HLIAS: Ηλία για όλα τα κινητά θα ακούσεις αντίστοιχα περιστατικά. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά του. Προσωπικά θα στο συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

 • HLIAS
  25 Ιανουαρίου 2012 at 11:45

  Θέλω να το αγοράσω τι να κάνω?
  Δεν το εχεί παρεί καποιός άλλος,γιατί ο τελευταίος με έχει προβλημάτησει……

 • Agarinos
  10 Ιανουαρίου 2012 at 09:59

  Δυστυχώς παιδιά, ενω πραγματι το κινητο ειναι πρωτοποριακό, εντούτοις έχει τραγικά πολλά προβλήματα στη διαχείριση ενέργειας, ενώ ολόκληρη Νοκια συμπεριφέρεται σαν…ψιλικατζίδικο. Έκαιγε την μπαταρία σε κατάσταση αναμονής σε 4 ώρες(!!!!), το έδωσα για έλεγχο στις 23/11 το παρέλαβα στις 28/12 (!!!!!!!!) ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΕ ΕΠΕΜΕΝΕ, ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΡΙΣΕΤ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΙΔΕΑΣ, ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΚΑΙΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ! ΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΒΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΑΛΓΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΗΣ ΝΟΚΙΑ, ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΛΟΣΣΟ. Επί Αλφα Κόπι είχαμε μονο καλό σερβις…

 • Paulsasuke
  11 Δεκεμβρίου 2011 at 15:39

  Στο σημείο που αναφέρεσαι στα Ovi Maps, λες ότι «φορτώνει τους χάρτες». Νόμιζα ότι τους χάρτες τους τα Nokia τους έχουν προεγκατεστημένους! Θα ήθελα μια διευκρίνηση πάνω σε αυτό το θέμα, καθώς δεν θέλω χρεώσεις δεδομένων.

 • Chris Tsel
  27 Σεπτεμβρίου 2011 at 17:52

  Αδερφέ maestro, έχεις δίκιο για τα υλικά.
  Να σου πω όμως πως και η pizza hut έχει εξαιρετικά υλικά, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν τρώγεται να πουμε…

 • maestros
  26 Σεπτεμβρίου 2011 at 09:02

  paidia wreo to til kai eimai xronia fanatikos se nookia..ala edw kai ena xrono xrhsths apple!kai auto to opoio sas lew einai to eksis…tosa kinita iparxoun anwtera apo to iphone 4 mexri stigmis.eite einai galaxy s2 kai alla polla..omos kanena den paei san to iphone kai kirios otan to exeis fortomeno sta app..OLA EINAI THEMA LEITOURGIKOU.kai ilikwn!

 • Chris Tsel
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 19:47

  Επίσης Αϊ Άγγελε (…), εγώ θα ήθελα γυναικεία χέρια με γαλλικό μανικιούρ, να κρατάνε το τηλέφωνο, ενώ εκείνη που θα καθρεφτίζεται στις Super Amoled και τα ρέστα οθόνες, να είναι ξανθιά με γαλάζια μάτια και σαρκώδη χείλη.
  Μια που έπιασε το τρίποδο, είπα μπας και κάτσει και τ” άλλο…

 • Moses
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 15:58

  Βασικά κύριοι χαλαρώστε σχετικά με το ύφος του Άγγελου στα videos, είναι μια χαρά, σχετικά με τα videos-παρουσιάσεις κινητών όμως θα ήθελα και εγώ να είναι μεγαλύτερα για να σχηματίζω πλήρης εικόνα και να μην αναγκάζομαι να ανατρέχω και αλλού. Anyway καλή nice job Άγγελε και καλή συνέχεια.

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 15:31

  Ευχαριστώ για τα σχόλια και για την πολύτιμη συμβολή σας στα reviews. Το επόμενο βίντεο θα γίνει σε τρίποδο και η διάρκεια του θα είναι μεγαλύτερη, όπως μου το ζητήσατε. Και ένα tip: το Ν9 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένες ποσότητες τόσο στη χώρα, όσο και στην Ευρώπη οπότε όσοι ενδιαφέρεστε αρχίστε να κάνετε τις όποιες κινήσεις σας από τώρα…

 • Χάρης
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 14:10

  Παιδιά κολλάτε με το θέμα της παρουσίασης, δε θέλω να πω ονόματα αλλά οι παρουσιάσεις άλλου site τεχνολογίας που γνωρίζετε πολλοί δεν κάνει και τις καλύτερες, ωστόσο είναι πολύ δημοφιλές.

  Ως προς τη διάρκεια έχω κάνει και εγώ την έντασή μου στον Άγγελο, χαίρομαι που πρώτη φορά βλέπω videaki 10 λεπτών ενώ μέχρι τώρα βλεπαμε κατι 3λεπτα … Ειδικα για τετοιου είδους συσκευές με τόσες δυνατότητες ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αφιερώνεται αρκετός χρόνος.

  Συνέχισε την καλή δουλειά Άγγελε

 • Chris Tsel
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 13:56

  “Αγγελε πάρε ένα τρίποδο, δίκιο έχει ο απο κάτω. (τεχνολογικού επιπέδου σχόλιο)

 • orestis
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 13:32

  Φίλε Kostaseg

  Καταλαβαίνεις τι λες? Σα να είσαι κ εσύ μέσα στο παιχνίδι της google και της apple! Είναι δυνατόν ένα λειτουργικό το οποίο δεν ελέγχεται καν από τη nokia να είναι νεκρό επειδή πέταξε μια μπαρούφα ο Elopakis? Η intel με επίσημη ανακοίνωσή της θα συνεχίσει να αναπτύσσει το συγκεκριμένο λειτουργικό! Τώρα internet υπάρχει μέσω του κινητού όπως ξέρεις καλά όπως υπάρχουν και πολύ ικανοί developers! Άρα το λειτουργικό αν και πιθανόν να δυσκολευτεί αρχικά χωρίς επίσημο υποστηρικτή δε θα χαθεί για κανένα λόγο!

 • dr.tzef
  20 Σεπτεμβρίου 2011 at 12:58

  θα συμφωνησω με τον φιλο Kostaseg οσον αφορα την αναγκη βελτιωσης στα σημεια,οχι οσον αφορα την παρουσιαση του αρθρου,αλλα στο θεμα του video.Δεν μπορει να εισαι ο πρωτος η” απο τους πρωτους που παρουσιαζεις σε Ελλαδα και Ευρωπη ενα κινητο και τα video σου να θυμιζουν ληψεις 10 χρονου η” παρκινσονικου λογω ασταθειας στη ληψη.Ναυτια μας πιανει καθε φορα….χανει πολυ η παρουσιαση και ειναι κριμα γιατι το site ειναι πολυ,μα πολυ καλα στημενο,ενημερωμενο και πρωτο σε παρουσιασεις!
  Μια δευτερη παρατηρηση εχει να κανει με το χρονο που αφιερωνεις στις παρουσιασεις.Ειναι δυνατον να παρουσιαζεις 1ος κινητα που περιμενουμε μηνες και να αφιερωνεις μονο 4-5 λεπτα?Ενα δεκαλεπτο video νομιζω οτι απαιτειται για καθε απλο κινητο πχ.κινητα εως 300 ευρω,και ισως αλλο ενα 5λεπτο για τα πιο ακριβα με περισσοτερες λειτουργιες.Ετσι θα μπορουμε να εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα για το πως τρεχει το κινητο,την αποκριση του,το μενου και βασικες του λειτουργιες.
  Αυτα ειχα μονο να επισημανω εντελως φιλικα,καθως πιστευω οτι ολοι προτιμαμε μεγαλυτερα και πιο σταθερα σε ληψη video…!
  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

 • 20 Σεπτεμβρίου 2011 at 12:44

  Οκ θα μπορούσα να δω και το unbox του iphone, ολόιδιο είναι…

  Ή μήπως κάνουν πουλάκια τα μάτια μου???? o_O

  Μάλλον είμαι προκατειλημμένος. :P

 • 20 Σεπτεμβρίου 2011 at 01:47

  οτι και να πω γι αυτο το κινητο ειναι λιγο το video τα λεει ολα απο μονο του μπραβο εξερετικη δουλεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Βαγγελης
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 19:13

  Μια χαρά είναι η παρουσίαση, Αγγελε συνέχισε με το δικό σου ξεχωριστό ύφος. Χορτάσαμε απο παρουσιάσεις – δελτία τύπου, με την τυπικουρα και το βαρετό ύφος να δίνει και να παίρνει. Περιμένουμε κι άλλο υλικό απο αυτή την εξαιρετική συσκευη…

 • cyclops
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 19:08

  διαβάζω στο τέλος του κειμένου:
  Tags: iPhone, MeeGo, N9, Nokia.

  Πολύ σχετικό το iPhone με το παρόν άρθρο. Όμορφα… ;)

 • giantpow
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 18:47

  Οι πρώτοι στον κόσμο συγχαρητήρια !

 • tkvkp
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 18:33

  Κορυφαια παρουσιαση οπως παντα και ενθουσιασμος που καταντα εριστικος στου μη εχοντες!!!
  Οσον αφορα τους «ανευχαριστητους» με την παρουσιαση,μπορουν να κανουν mute τον ηχο.

 • Vasilis
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 17:13

  Scarlett Johansson? Σιγα την πατσαβουρα…

 • Chris Tsel
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 17:11

  Αυτή είναι η γραφή που θέλουμε, μακριά από «αποκομμένα» και όλο «κλισέ» σχόλια για τα τεχνολογικά κινητά δρώμενα.
  Πες τους να βγάλουν και λογική τιμή μπας και το ψωνίσουμε να πουμε…

 • Kostaseg
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 17:03

  @@Orestis
  Αυτο κατάλαβες απο το κείμενο μου?
  Πιστεύεις ότι έχω κάποιο πρόβλημα με το Ν9 :)
  Φίλε μου τόνισα ότι διαφωνώ με τον τροπο γραφής του αρθρογράφου και όχι με το περιεχόμενο του άρθρου.

  Όταν παρουσιάζεται μια συσκευη, μοιραία θα συγκριθεί με αυτές τους ανταγωνισμού. Που σημαίνει ο αρθρογράφος παραθέτει το που υπερτερεί η μειονεκτει έναντι αυτών αναλύοντας το, όσο του επιτρέπει το μέγεθος του άρθρου.

  Ποτε όμως με τον τροπο που διαβάσαμε.
  Ο Άγγελος κάνει μεγάλο κόπο και πολλα έξοδα για να έχει στην διάθεση του έγκαιρα όλες τις νέες συσκευές.
  Οπότε θα πρέπει να γίνεται μια πιο επαγγελματικη παρουσιάσει ώστε να αποφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

 • orestis
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 16:24

  Φίλε Kostaseg

  Μέσα από όλη την προπαγάνδα που έχεις φάει από τη google και από διάφορα ελληνικά και ξένα sites τεχνολογίας για το «νεκρό» λειτουργικό και διάφορες άλλες μπουρδολογίες επέτρεψέ μας, εάν θες, να υπάρχει και ένα site που να υποστηρίζει ό,τι είναι καλό! Αν δε σου αρέσει υπάρχουν κι άλλα sites που σου λένε την «αλήθεια»! Κάτσε διάβασε αυτά τα άρθρα λοιπόν και άσε κάποιον άλλον να κρίνει ποιός κάνει επαγγελματικές και μη δουλειές!

 • tom
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 16:09

  @kostaseg πιστευω εκφραζεται ετσι για να μην το κανει και πολυ επισημο ξερεις να ερθει πιο κοντα με τον αναγνωστη, εμενα προσωπικα μου αρεσει αυτο και εχει μια αλλη πιο ευχαριστη αυρα.:)

 • Kostaseg
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 15:49

  ´Αγγελε αφου πρώτα πω ότι κι εγω ενθουσιάστηκα απο τα βίντεο που είδα πριν καιρο, θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση:
  Το site σας είναι επαγγελματικό η κάνετε το χόμπι σας?
  Το λέω γιατί το στυλ της παρουσίασης δεν ταιριάζει σε επαγγελματική ιστοσελίδα.
  Δεν το βλέπω σαν fun boy και κατα πάσα πιθανότητα θα αγοραζα το N9 αν δεν είχε προαναγγελθεί ο θάνατος του και η μη υποστήριξη του.
  Όμως βρε παιδί μου γιατί χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις?
  Γράψε αυτα που έχεις να πεις, αιτιολογίες που είναι καλύτερο σε σχέση με τις ανταγωνιστικές συσκευές – λειτουργικά και ασε τον αναγνώστη να κρίνει και να σχηματίσει άποψη διαβάζοντας το άρθρο σου.
  Έτσι όπως το εγραψες έμοιαζε post βγαλμένο απο thread διαξιφισμων.

 • kostas
  19 Σεπτεμβρίου 2011 at 14:31

  ΩΡΑΙΟΣ ΗΣΟΥΝ ΦΙΛΕ!ΑΝ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ NFS SHIFT.THE BEST

 • 19 Σεπτεμβρίου 2011 at 14:24

  Πάρα πολύ ωραίο φαίνεται! Μακάρι να τα πάει καλά σε πωλήσεις και να φτιαχτούν πολλές εφαρμογές. Έτσι θα δει η Nokia ότι το μέλλον της βρίσκεται πίσω από το MeeGo :)