BREAKING

30

To πρώτο grand review του Samsung Galaxy Nexus στην Ελλάδα. Το smartphone αλλιώς

Τα κλισέ είναι βαρετά. Κανείς δεν θέλει να μιλάει με κλισέ. Είναι σαν να σου λένε ότι κάνεις το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ατόπημα και εσύ εν γνώσει σου, προσπερνάς επιδεικτικά τους όποιους άγραφους κανόνες. Τι κάνεις όμως για να μιλήσεις με παραδείγματα; Τα παραδείγματα στη βιομηχανία είναι οι πρότυπες συσκευές. Όπως το κινητό της Apple. Τα πάντα συγκρίνονται με αυτό. Ακόμη και το κινέζικο των 100 ευρώ που απευθύνεται σε ένα εντελώς διαφορετικό target group, το οποίο καταρχήν δεν τρώει σκαλώματα με τις μπράντες.

Το συνειδητοποιώ καθώς πληκτρολογώ τις γραμμές αυτές, όπου το υποσυνείδητο κάνει συγκρίσεις με το iPhone στην τελευταία εκδοχή του. Παρεμπιπτόντως, ο φίλος μου o Γιάννης, κάνοντας τη δική του με το Galaxy Nexus, είχε πει το καλύτερο: «Είναι σαν να οδηγάω χρόνια Rolls Royce και με ρωτάς αν μπορώ να πάω στα 10/10 ένα Ariel Atom. Και ο καλύτερος οδηγός του κόσμου να είμαι, προφανώς έχω άλλες προτεραιότητες». Είχαμε κάτσει ένα βράδυ και μιλώντας γενικά για τεχνολογία, κάπου μεταξύ τυρού και αχλαδιού το γυρίσαμε στα smartphones. Για το ποιό κινητό μπορεί επί της ουσίας να ανταγωνιστεί το iPhone, αν είναι καλύτερο το Galaxy S II και άλλα τέτοια όμορφα. Και κλισέ επίσης. Να σας πω κάτι; Η περίπτωση που εξετάζω τώρα είναι ακριβώς αυτό: περίπτωση. Γιατί για πρώτη φορά ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του αντιπάλου. Και από άποψη διαστάσεων δηλαδή να το δεις, καμία σχέση.

Θυμάμαι όταν γύριζα από Hong Kong, ήμουν εκστασιασμένος που έπαιξα από τους πρώτους με το Galaxy Nexus, με εμφάνιση πρωταγωνιστή και ψυχή σούπερ ήρωα, αλλά και συγκρατημένα αισιόδοξος για το εντυπωσιακό, όμως λίγο «περίπου» λειτουργικό και τα 135 γραμμάρια βάρους, που ηχούσαν κάπως για ένα κινητό με αυτές τις διαστάσεις. Εδώ το iPhone (τα κλισέ κλισέ και οι συνήθειες συνήθειες...) και μετράει 140, θα μου αρέσει σε αίσθηση το άλλο, που του ρίχνει ένα κεφάλι; Κανονικά πάντως το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα. Για το πόσο ελαφρύ ή όχι πρέπει να είναι κινητό, για το αν σου ταιριάζει άκαμπτο μέταλλο ή πλαστικό που παραμορφώνει, για τα παιδικά τραύματα που σου άφησε η Alfa Romeo, όταν έπιασες για πρώτη φορά τιμόνι. Παρεμπιπτόντως τίποτε δεν φτιάχνεται όπως παλιά. Μπορεί η πλούσια αίσθηση στο χέρι να έχει πάει περίπατο, αλλά στα υλικά οι κατασκευαστές έχουν κάνει άλματα. Τρανταχτό παράδειγμα το Galaxy Nexus. Μόνο όταν το πήρα στα χέρια μου εκτός stand, συνειδητοποίησα πόσο καλά φτιαγμένο είναι.

Και επειδή το ξέρω ότι σου αρέσουν τα παραδείγματα, θα το κάνω όσο πιο λιανά γίνεται. Είναι καλύτερα φτιαγμένο από τα Galaxy S II και Galaxy Note, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να δεις το πίσω κάλυμμα να «παίζει». Εντάξει, δεν έχει την επική στιβαρότητα ενός iPhone, αλλά ακόμη και αν προσπαθήσεις να το κάμψεις, αντέχει πολύ περισσότερο π.χ. σε σχέση με ένα Motorola RAZR, ενώ το καπάκι της μπαταρίας δεν χορταίνεις να το χαϊδεύεις. Χωρίς παρεξήγηση, έ; Το οποίο είναι σαγρέ μεν για να μη πιάνει σκόνες και μαλακό σε υφή δε, για να αισθάνεσαι ασφαλής όταν κρατάς τη συσκευή στα χέρια σου, και όχι ότι πιάνεις σαπούνι.

Τεχνικά μιλώντας αδιαφορώ επιδεικτικά στις σειρήνες που οδηγούν σε αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Τι και αν ο επεξεργαστής δεν είναι Exynos, τι και αν η κάμερα αντί για 8 μετράει 5 megapixel... Για το πρώτο πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τη διαφορά. Πιθανόν όταν το Note αναβαθμιστεί σε Android Ice Cream Sandwich, αλλά και πάλι μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα. Εδώ μιλάμε για κινητά και όχι για φορητούς υπολογιστές. Και καλό είναι το σαφάρι του hardware να το πνίξεις έγκαιρα μέσα σου, πριν γιγαντωθεί. Φιλικά πάντα...

Το ICS για παράδειγμα, που αξιοποιεί το hardware του Galaxy Nexus πάει σφαίρα. Κάνω scrolling στο Internet και αφήνομαι σχεδόν αυτιστικά σε ένα λειτουργικό που διαβάζει με τηλεπαθητική ακρίβεια τα πατήματα, που εκτελεί με χαρακτηριστική άνεση κάθε εργασία, που δεν παίρνει χαμπάρι από κολλήματα. Αλλά τι κάθομαι και λέω; Το να εξοπλίζεσαι με διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2GHz και 1GB μνήμης, αποτελούν από μόνα τους μια στιγμή-ορόσημο. Και άσε τα τετραπύρηνα να περιμένουν.... Πιθανόν όταν κυκλοφορήσουν οι κυψέλες καυσίμου, γιατί ακόμη και με 1.750 mAh μπαταρίας το Nexus βγάζει περίπου μια ημέρα χρήσης. Ναι, με λογισμικό προπαραγωγής, αλλά όπως και να έχει δύσκολα μπορώ να πιστέψω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά. Εκτός και αν κόψεις το data, το Wi-Fi και τις κλήσεις, αν φυσικά το παρακάνεις, όπως προσωπικά συνηθίζω.

Μιας και που ανέφερα την αυτονομία να σου πω και δυο λέξεις για την οθόνη. Δηλαδή τι δυο, μια: ποίημα. Καταρχήν διαθέτει ανάλυση 1280x720 pixels σε ένα πάνελ με διάσταση 4,65 ιντσών. Και να φανταστείς την ίδια ανάλυση προσφέρει το 13άρι MacBook . Όπως θα έλεγε και σε αργκό διάλεκτο ένας φίλος, το μόνιτορ «κεντάει». Τα μαύρα είναι εκπληκτικά, το λευκό καλύτερο από Galaxy S II και τα χρώματα όπως πρέπει. Ούτε πολύ έντονα, ούτε ξενέρωτα όπως σε μια LCD oθόνη, αν και για να πετύχει κανείς το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει ρυθμισμένη τη φωτεινότητα στο high. Γνωστό το σύνδρομο της τεχνολογίας AMOLED... Γενικά αυτή είναι η καλύτερη οθόνη που έχω δει σε κινητό τηλέφωνο.


Πάντως επειδή κινδυνεύω να παρεξηγηθώ, να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι το Galaxy Nexus είναι το τέλειο κινητό τηλέφωνο. Κανένα δεν είναι. Δεν θα είχε ομορφιά άλλωστε, αν από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαμε απουσίαζαν τα μεμπτά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που εξετάζω, έχω να δηλώσω ότι έχω ορισμένα παράπονα από την κάμερα. Ναι, μπορεί το μέγεθος του αισθητήρα να μην παίζει ρόλο, τα megapixels να μην μετράνε ποιότητα, αλλά στο τέλος της ημέρας αφήνει ανάμικτα συναισθήματα. Ενώ αποτυπώνει πολύ καλές φωτογραφίες, ορισμένες φορές λόγω της ακαριαίας εστίασης μοιάζει να είναι out of focus. Ή σε νυχτερινές λήψεις εμφανίζει έντονο θόρυβο. Και επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου, θα το κάνω ξεκάθαρο: το iPhone 4S υπερέχει έναντι του Nexus στον συγκεκριμένο τομέα, το ίδιο και το Galaxy S II. Απλά δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, για να απορρίψεις την φωτογραφική ικανότητα του Nexus.

Τι άλλο, τι άλλο θα σου την σπάσει; Ά... βασικά η μνήμη. Δεν νοείται σε συσκευή που έχει τα multimedia για δεύτερη φύση, να προσφέρει μόνο 16GB εσωτερικής και μάλιστα μη επεκτάσιμης. Στο Nexus S μπορούσες να του συγχωρέσεις την έλλειψη χώρου, αλλά εδώ μιλάμε για ένα πολυμεσικό τέρας. Επίσης πρέπει να σου πω ότι το Galaxy Nexus δεν διαβάζει εξωτερικά USB sticks. Λεπτομέρειες. Ναι, αλλά όταν έχεις να ζήσεις με το μύθο και δεν το χρησιμοποιείς μόνο με τη λογική hit and go καλό είναι να τις ξέρεις.

Με αυτά και με αυτά άφησα για το τέλος την μοναδική εμπειρία χρήσης του λειτουργικού. Εντάξει το Ice Cream Sandwich είναι αλλού. Από τον τρόπο που επιτρέπει την δημιουργία folders, μέχρι τη λειτουργία του multitasking δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο OS. Μετά το webOS και το ημιτελές MeeGO αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη κινητή πλατφόρμα. Και η μόνη που προσφέρει τόσες πολλές λειτουργίες out of the box. Οι οθόνες εναλλάσσονται μεταξύ τους με απίστευτη άνεση, η εισαγωγή κειμένου είναι αντίστοιχα αξιόπιστη με τα Mango και iOS (σημειωτέον ότι η συσκευή θα έρθει χωρίς ελληνικό πληκτρολόγιο), ενώ το σύστημα ειδοποιήσεων είναι από άλλο πλανήτη. Επίσης μπορείς για πρώτη φορά, να δεις τα πάντα από την lock screen (αναπάντητες, email, SMS) αγγίζοντας στο επάνω μέρος της οθόνης. Η οποία προσφέρει πέντε συνολικά homescreens για να τις προσαρμόζεις κατά βούληση.


Μην στέκεσαι στην αξιόλογη αλλά όχι εκτελεστική ταχύτητα του επεξεργαστή του Nexus. Μην σταθείς επίσης στην κάμερα που θα μπορούσε εύκολα να είχε αντικατασταθεί από εκείνη που χρησιμοποιεί για παράδειγμα το S II. Πολύ απλά, γιατί αυτό το κινητό έχει κάτι το μαγικό που το ανακαλύπτει κανείς με τη χρήση. Είναι η απίστευτη φιλικότητα του λειτουργικού, είναι η ποιότητα της κατασκευής, είναι η μεγάλη οθόνη που δεν χορταίνεις να χαζεύεις, είναι η απροβλημάτιστη συμβίωση με ένα τηλέφωνο που δεν σηκώνει εύκολα γκρίνιες. Είναι ένα πραγματικό εργαλείο που δεν παραφυλάει για να σε δαγκώσει υπό συνθήκες. Είναι πληθωρικό, δεν είναι δύσκολο και μπορεί να είναι fun. Και status symbol αν προτιμάς. Είναι το πακέτο.  Ή ο νέος βασιλιάς στα superphones. Και για πρώτη φορά είναι αδύνατο να το αμφισβητήσεις. Το παραδέχεται και ο Γιάννης με τη Rolls Royce.

Specs: Samsung Galaxy Nexus (€Αναμένεται)

Λειτουργικό Android 4.0
Επεξεργαστής Dual-core 1,2GHz
Μνήμη 1GΒ RAM, 16GB storage
Οθόνη 4,65" Super AMOLED αφής, 720x1280 pixels
Κάμερα 1,3MP (πρόσθια), 5MP (οπίσθια) με LED φλας
Συνδεσιμότητα HSDPA, Bluetooth, microUSB, Wi-Fi, A-GPS, NFC είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
Αυτονομία 290 ώρες αναμονή, 1060 λεπτά ομιλίας
Διαστάσεις 135,5 x 67,94 x 8,94 χιλ.
Βάρος 135 γρ.

 

Δες τώρα και το βίντεο της Vodafone εδώ ή το δικό μας που ακολουθεί...

28 Comments

 • spiros
  6 Δεκεμβρίου 2011 at 16:37

  To nexus apla einai oti kalitero kiklofori se kinito tilefono einai panenorfo polu elafri apistevtos sxediazmos gia kiniti teleia othoni me ta poio trela xromata!! Apistevto litourgiko sistima ics!! Den yparxoun logia giato neo nexus apla korifi….!!!! Apo to nexus sas grafo twra teleio kai erwtevsimo kinito!!

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  6 Δεκεμβρίου 2011 at 11:54

  @Pasteli: Οι περισσότερες ενστάσεις σου αναφέρονται σε παράγοντες ξεκάθαρα υποκειμενικούς. Όπως το αν σου αρέσει ή όχι το interface. Όσο για το μέγεθος της συσκευής και αυτό υποκειμενικό είναι. Άλλοι θέλουν μεγάλη οθόνη και άλλοι βολεύονται μια χαρά στις 3,5 ίντσες του iPhone. Περί ορέξεως… Όσο για την κάμερα, τα έχουμε πει, να τα ξαναπούμε και τώρα: δεν παίζει κανένα ρόλο η ονομαστική ανάλυση. Και μια Rolei δεκαετίας που έχω σπίτι αποτυπώνει φωτογραφίες στα 5MP. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αισθητήρας του Nexus δεν καταγράφει καλύτερες εικόνες…

 • Pasteli
  5 Δεκεμβρίου 2011 at 23:40

  Ρε Άγγελε με συγχωρείς από πια άποψη είναι καλύτερο από το iPhone? Από άποψη user interface που είναι πανάσχημο όπως όλα τα λειτουργικά της google? H οθόνη που scrollάρει και κολλάει σαν άλογο? Η 5άρα κάμερα που έχει ακόμα και το wildfire s? Τα φοβερά αpplication που υποστηρίζουν το sandwich? Το ότι είναι παντόφλα? Από πια άποψη είναι καλύτερο από το 4s?…. Είμαι όλως αυτιά. Ευχαριστώ

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  5 Δεκεμβρίου 2011 at 10:43

  @Giannis Michailidis: Να είσαι καλά Γιάννη :)

 • 2 Δεκεμβρίου 2011 at 20:58

  Ευχαριστω και παλι Αγγελε!

 • 2 Δεκεμβρίου 2011 at 16:10

  @Giannis Michailidis: Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τα καλά σου λόγια. Η συσκευή σύμφωνα με πληροφορίες μας που έρχονται από τη Vodafone θα κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

 • 1 Δεκεμβρίου 2011 at 23:28

  Μπραβο Αγγελε!! Εξαιρετικο review.
  1 ερωτηση μονο που με καιει τοσο πολυ… Μηπως ξερουμε ποτε θα “ρθει στην Ελλαδα το Samsung Galaxy Nexus??

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  28 Νοεμβρίου 2011 at 20:55

  @Android4: Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

 • Android4
  28 Νοεμβρίου 2011 at 15:13

  This review is very professional, very clear and understandable well done Angel keep up your great work dude.

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  28 Νοεμβρίου 2011 at 10:11

  @mkrangelo: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)

  @symmetryboy: Πιθανόν να είναι και έτσι. Απλά ως ένα σημείο το θεωρώ δύσκολο μια εταιρία σαν την Google να κάνει τα στραβά μάτια… Θα το ανακαλύψουμε στο επόμενο Nexus που θα είναι κατασκευής Motorola.

  @yiannis: Δυστυχώς δεν έχει…

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  28 Νοεμβρίου 2011 at 10:08

  @thanos: Το έχω κρατήσει το Ν9. Είναι μοναδικό κινητό που θέλω να έχω στην συλλογή μου. Με εξαίρεση τις όποιες -ασήμαντες- διαφορές στα τεχνικά, το θετικό με το Lumia 800 και τα Windows Phone είναι ότι θα δέχονται αναβαθμίσεις για καιρό, τη στιγμή που το MeeGo κάποια στιγμή θα σταματήσει. Ναι, μου αρέσει πολύ περισσότερο το δεύτερο, το θεωρώ σαφώς πιο ώριμο και αντιπροσωπευτικό της φιλοσοφίας Nokia, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζεις ότι το Ν9 το «παντρεύεσαι», γιατί μαζί με αυτό ο Elop σκότωσε και το εμπορικό του ενδιαφέρον… Διαλέγεις και παίρνεις.

 • yiannis
  26 Νοεμβρίου 2011 at 20:01

  να ρωτησω αν εχει radio fm…..μπα ε?

 • thanos
  26 Νοεμβρίου 2011 at 03:52

  Epishs me aformh auto sou to review aggele thelw nasou kanw mia erwthsh syn8eth. Exeis krathsei to nokia n9? Poio tha protimouses to n9 h to lumia 800 kai telos pisteueis oti to n9 einai sta top 5 kinhta kai aksizei h agora tou? Sygnwmh gia th makroskelh erwthsh alla skeftomai poly sovara na apokthsw to n9 alla apo thn allh 600 kai kati eurw gia to skotwmeno dia stomatos elop meego aksizei?

 • Niki Lyberis
  25 Νοεμβρίου 2011 at 21:09

  χεχε Κώστα. Πού ξέρεις; Ίσως σε επόμενο διαγωνισμό να επιστρέψεις στη Samsung ;) Πάντως και αυτό θα σε ενθουσίαζε. Οι χαιρετισμοί σου θα μεταφερθούν σε όλους τους υπόλοιπους! Να είσαι καλά!

 • kostakis29
  25 Νοεμβρίου 2011 at 20:58

  Kai paidia exete tous xeretismous mou ;) Telika to kratisa to kinito, to 4S. oi Efarmoges ton Iphone einai apla..allou ;)

 • kostakis29
  25 Νοεμβρίου 2011 at 20:52

  Poli oreo kinito … ante kanas diagonismos , na to kerdisoume kai auto ;)

 • mkrangelo
  25 Νοεμβρίου 2011 at 20:12

  Καλά, εκτενέστατο το review.Άγγελε, απλά σκίζεις:P

 • symmetryboy
  25 Νοεμβρίου 2011 at 16:08

  Ευχαριστω αγγελε για την απαντηση. Στο αλλο θεμα εχω να πω οτι δε νομιζω να αποτελει διαφημιση η micro sd που υπαρχει σε κινητα κατω των 100 ευρω. Σε αντιθεση βαλανε nfc και βαρομετρο… Ειναι καθαρα πολιτικη τους, τα nexus να ειναι κατωτερα απο τα βασικα τους προϊοντα (galaxy s, sII, sIII…) και να ειναι, καθαρα, κινητα προωθησης του λειτουργικου ή κινητα για developers.
  Η samsung εχει ξαναδειξει παρομοιες πολιτικες οταν πχ εβγαλε το galaxy s χωρις led φλας για να προωθησει το wave με το δικο της bada.

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  25 Νοεμβρίου 2011 at 11:44

  @symmetryboy: Φαντάσου κάτι μεταξύ της ρύθμισης «τυπική» και «ταινία» – για AMOLED μοιάζει ιδανική. Πιστεύω πάντως ότι γενικά η σειρά Nexus δεν σχεδιάστηκε με στόχο να «διαφημίζει» τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε συσκευής. Στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του iPhone με όπλο της το software. Έστω και αν στην τελευταία εκδοχή του το Nexus λανσάρει το «big is beautiful» για να ξεφύγει από τις όποιες συγκρίσεις. Όχι, πως τις φοβάται…

 • symmetryboy
  25 Νοεμβρίου 2011 at 11:30

  Κριμα που φερει το ονομα nexus και τις ελλειψεις που ερχονται με αυτο για να μην κλεψει πολλες πωλησεις απο το sII και αργοτερα απο το sΙΙΙ οντας τοτε μια φθηνοτερη επιλογη.
  Στο μεταξυ, σαν χρηστης του sII, ζηλευω πολυ τον task manager του nexus αντε και λιγο τη αναλυση…
  Αγγελε πολυ ωραιο review αλλα μια ερωτηση: Στο sII υπαρχει η επιλογη ρυθμισεις->οθονη->εφε φοντου->ταινια που κανει τα χρωματα πιο φυσικα. Υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στο nexus και απο αυτη τη ρυθμιση? (το λευκο δε με ενδιαφερει και τοσο…)

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  25 Νοεμβρίου 2011 at 11:09

  @Giorgis Lgs: Υποστηρίζει κανονικά ελληνικά. Απλά δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο, όπως δεν είχε και το Nexus S.

  @Stelios: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

  @thanos: Θάνο έχουμε παρουσιάσει πρώτοι σε αυτό το site κινητά όπως το BlackBerry 9900, όταν δεν γνωρίζαμε καν αν θα έρθει στη χώρα (http://www.digitallife.gr/first-review-blackberry-bold-touch-9900/) αλλά και το Playbook, το οποίο ήρθε Ελλάδα, αλλά ποτέ επίσημα (http://www.digitallife.gr/first-review-blackberry-playbook/). Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα της τηλέφωνα με BBX λειτουργικό και πίστεψε με, θέλω περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την πολυφωνία στον χώρο των κινητών και των λειτουργικών συστημάτων, ιδίως από εταιρίες όπως η BlackBerry που την διοικούν επαγγελματίες. Τα μονοπώλια άλλωστε δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν. Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια όσον αφορά το review.

 • thanos
  25 Νοεμβρίου 2011 at 04:08

  Pera apo thn kritikh kai egw ksexasa na pw sygxarhthria gia thn parousiash sou.

 • thanos
  25 Νοεμβρίου 2011 at 04:07

  File aggele mis kai epiases thn kouventa gia leitourgika k aneferes webos k meego exw na kanw mia parathrhsh: apaksiwneis to blackberry os 7 kai to bbx sta tablets kai to site sas genika den deixnei nea twn bb. Exete kathgoria mexri ka windows phone k symbian alla oxi bb os. Gia poio logo symvainei auto? Dioti ta bb smartphones alla kai to bb os mono adiafora den prepei na einai stous xrhstes kinhtwn kai fysika den to syzhtw oti xalara einai klaseis anwtera apo ta windows phone kai symbian…elpizw sto mellon to site sas na anadeiksei ta bb oso tous aksizei.

  Filika panta

 • Stelios
  24 Νοεμβρίου 2011 at 22:55

  Ξεχασα να πω και συνχαρητηρια για το review και μπραβο ησουν πολυ αναλυτικος

 • Stelios
  24 Νοεμβρίου 2011 at 22:51

  Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εχει HDMI

 • Giorgis Lgs
  24 Νοεμβρίου 2011 at 22:12

  Pote erxete kaseroume???De tha exei elliniko pliktrologio???
  ellinika tha anagnorizei???

 • Άγγελος Σφακιανάκης
  24 Νοεμβρίου 2011 at 20:48

  @George: Σωστή η παρατήρηση. Διορθώθηκε :)

 • George
  24 Νοεμβρίου 2011 at 18:57

  Συγχαρητήρια για άλλο ένα πολύ γρήγορο review. :) «Πάντως επειδή κινδυνεύω να παρεξηγηθώ, να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι το Nexus S είναι το τέλειο κινητό τηλέφωνο. » Μάλλον Galaxy Nexus θες να πεις, όχι S. :)