23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το RoboGlove δίνει ένα…χέρι βοηθείας στους εργάτες

    Το ρομποτικό γάντι, που σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους αστροναύτες να μεταφέρουν έξω από το διαστημόπλοιο εργαλεία χωρίς να υποφέρουν από μυϊκές κακώσεις, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και στη Γη. Η τεχνολογία πίσω από το RoboGlove, που κατασκευάστηκε αρχικά από την NASA και τη General Motors το 2012, δόθηκε επίσημα στην Bioservo Technologies, μια Σουηδική εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων υγείας.

    dsf

    Το γάντι χρησιμοποιεί ενεργοποιητές και τεχνητούς τένοντες για να μιμηθεί τους μύες του ανθρώπινου χεριού, και είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της τεχνολογίας του «μαλακού εξωσκελετού», δηλαδή μια ελαφριά συσκευή που αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή του χρήστη. Η Bioservo Technologies θα συνδυάσει το RoboGlove με το δικό της «χέρι βοηθείας», τη τεχνολογία SEM (Soft Extra Muscle). Το τελικό προϊόν μπορεί να αποβεί χρήσιμο σε έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών αγορών, από την ιατρική αποκατάσταση έως την κατασκευή. Η GM σκοπεύει να δοκιμάσει το προϊόν στα δικά της εργοστάσια, ώστε να δώσει επιπλέον δύναμη στους εργάτες της.

    Το RoboGlove αποτελεί μέρος της εννιάχρονης συνεργασίας ανάμεσα στην GM και την NASA, που υπήρχε εξ’ αρχής στο Robonaut 2 — ένα πειραματικό ανδροειδές ρομπότ που βοηθούσε τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έρευνα που διεξήχθη στα χέρια του Robonaut, τα οποία είναι σχεδιασμένα να είναι επιδέξια και εύκαμπτα όπως του ανθρώπου, χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του RoboGlove. Αισθητήρες πίεσης στο γάντι αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης κρατάει ένα αντικείμενο, ενεργοποιώντας τους συνθετικούς τένοντες που ενισχύουν την δύναμη του χρήστη.

    vvxcv

    Ούτε η GM ή η Bioservo Technologies έχουν δηλώσει τη χρονική διάρκεια της κατασκευής του γαντιού, όμως θα χρησιμοποιηθεί σε έναν μεγάλο αριθμό από προϊόντα που σχεδιάζονται για να γίνουν τα εργοστάσια πιο ασφαλή και πιο αποδοτικά. Εταιρίες, όπως οι Hyundai, BMW και Panasonic έχουν όλες δημιουργήσει πρωτότυπα εξωσκελετού διαφορετικής πολυπλοκότητας με σκοπό να βοηθήσουν τους εργαζόμενους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles