18.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Το ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics ξεκίνησε να μιλάει με το ChatGPT

    Το γνωστό ρομπότ σκύλος -ή αλλιώς Spot- της Boston Dynamics μας έχει ήδη εντυπωσιάσει με την εκπληκτική ευελιξία του. Τώρα όμως μπορεί να γίνει και ένας πολύ καλός ξεναγός με τη βοήθεια του ChatGPT!

    Για να γίνουμε λίγο πιο σαφείς, θέλοντας να διερευνήσουν πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο σκύλο ρομπότ, οι μηχανικοί της εταιρείας αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν “ξεναγό” χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της OpenAI. Σχετικό video, που δείχνει την προσπάθεια, αποκαλύπτει μερικά πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φορώντας καπέλο, πλαστικά μάτια και ψεύτικα φρύδια και “μιλώντας”, ο Spot μας ξεναγεί σε μέρη των εγκαταστάσεων της Boston Dynamics στη Μασαχουσέτη.

    Ως μέρος των προετοιμασιών, η ομάδα έδωσε στο Spot ένα σύντομο σενάριο, για να ονομάσει κάθε δωμάτιο που επρόκειτο να επισκεφθεί, μαζί με μία μόνο πρόταση που εξηγούσε το σκοπό του κάθε χώρου. Στη συνέχεια, το ρομπότ συνδυάζει αυτά τα δεδομένα με εικόνες από τις ενσωματωμένες κάμερές του, προσπαθώντας να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κοιτάζει και να προσφέρει μια πιο περίπλοκη προφορική απάντηση. Το καλύτερο μέρος είναι η συμπεριφορά του Spot όταν του ζητείται να υιοθετήσει διαφορετικές προσωπικότητες.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Honor Magic 6: Έρχεται με Generative AI και εφαρμογές που ανοίγουν με το… βλέμμα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles