12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το Samsung Galaxy Note10 είναι το πρώτο Wi-Fi 6 smartphone

    Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πως το Galaxy Note10 χαρακτηρίσθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wi-Fi Alliance ως το πρώτο smartphone που πιστοποιείται για ένα νέο πρότυπο συνδεδεμένης τεχνολογίας, το Wi-Fi 6.

    samsung_note10_wifi_certified_by_wifi_alliance_16092019

    «Ως πρωτοπόρος σε νέες εμπειρίες κινητών συσκευών, είμαστε περήφανοι που η Samsung είναι μία  από τις πρώτες εταιρίες που λαμβάνουν διαπίστευση Wi-Fi CERTIFIED 6», σχολίασε ο Inkang Song, Vice President και Head of Technology Strategy Group του IT & Mobile Communications Division στη Samsung Electronics. «Το Galaxy Note10 είναι το πρώτο smartphone που πιστοποιείται με Wi-Fi CERTIFIED 6. Μαζί με το Galaxy S10, διαθέτουμε με μεγάλη μας χαρά το Wi-Fi 6 στους πιστούς καταναλωτές μας».

    Νέες εμπειρίες κινητής με το WiFi 6

    Το Wi-Fi είναι σημαντικό τμήμα της υποδομής που απαιτείται για να καταστεί δυνατή η σωστή λειτουργία ενός αυξανόμενου αριθμού καταναλωτικών και εμπορικών συσκευών. Από τις τηλεοράσεις και τις οικιακές συσκευές έως τα συστήματα ασφαλείας και επικοινωνίας, οι προσδοκίες για μια δικτυωμένη ζωή ανεβαίνουν. Επί σειρά ετών, ο Wi-Fi Alliance έχει οδηγήσει την ανάπτυξη των συμφωνηθέντων βιομηχανικών προτύπων για συσκευές. Η φετινή λειτουργία του Wi-Fi 6 σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας μιας νέας πιστοποίησης, προκειμένου να διασφαλιστεί πως παρέχονται πάντα τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα.

    Το Wi-Fi 6 βασίζεται στην απόδοση προηγούμενων γενιών Wi-Fi και ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής που έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers). Το Wi-Fi 6 θα λειτουργεί σε 2,4 και 5 GHz, θα προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις προηγούμενες γενιές και θα διπλασιάζει τον αριθμό των χωρικών ροών. Οι συσκευές που πιστοποιούνται από τον Wi-Fi Alliance και χαρακτηρίζονται ως «Wi-Fi CERTIFIED 6TM», θα προσφέρουν νέες δυνατότητες για ένα εύρος καταστάσεων.

    • Το Wi-Fi 6 θα αναβαθμίσει την οικιακή ψυχαγωγία με καλύτερο streaming σε περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης, ταυτόχρονη διαχείριση του δικτυωμένου σπιτιού και αποτελεσματική υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.
    • Σε εξωτερικούς χώρους, το Wi-Fi 6 θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας, παρέχοντας πιο σταθερό σήμα εξυπηρετώντας τις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.
    • Όσον αφορά επιχειρηματικές ανάγκες, η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει μεγαλύτερη αυτοματοποίηση και προηγμένες δυνατότητες στην υγειονομική περίθαλψη, την ηλεκτρονική μάθηση καθώς και στη συνεχή διαχείριση μεγάλου αριθμού χρηστών και μεγάλου όγκου δεδομένων.

    Οι κινητές συσκευές της Samsung Wi-Fi CERTIFIED 6 θα διαθέτουν πιο αξιόπιστη απόδοση ακόμα και υπό πίεση[1], χάρη σε πλήθος βασικών λειτουργιών της τεχνολογίας Wi-Fi 6. Για παράδειγμα:

    • Η Πολλαπλή Πρόσβαση Ορθογώνιας Διαίρεσης Συχνότητας (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) αυξάνει την αποδοτικότητα και μειώνει την καθυστέρηση σε περιβάλλοντα υψηλής ζήτησης. Αυτό επιτρέπει στο Samsung Note10 να διατηρεί σταθερή συνδεσιμότητα σε χώρους με πολλές συνδεδεμένες συσκευές.
    • Η λειτουργία για την εκπλήρωση του στόχου σχετικά με το χρόνο αφύπνισης (Target-Wakeup Time-TWT) βελτιώνει την αποδοτικότητα ισχύος σε συσκευές Wi-Fi CERTIFIED 6TM, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Note Καθώς το TWT προγραμματίζει το χρόνο μετάδοσης σήματος μεταξύ του Galaxy Note10 και του σημείου πρόσβασης, επιτρέπει στο Galaxy Note10 να διαχειριστεί αποτελεσματικά την ισχύ του μέχρι τον προκαθορισμένο χρόνο αφύπνισης.
    • Η πολλαπλή είσοδος πολλαπλών χρήσεων και η πολλαπλή έξοδος (MU-MIMO) επιτρέπει την ταυτόχρονη μεταφορά περισσότερων δεδομένων, καθιστώντας παράλληλα εφικτή τη διαχείριση περισσότερων συσκευών, όταν το Galaxy Note10 είναι συνδεδεμένο στο Wi-Fi 6.

    Ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με τον Wi-Fi Alliance, τα Galaxy Note10 και Galaxy S10 ενσωματώνουν λειτουργία Wi-Fi 6 συνδεσιμότητας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Έτσι, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ταχύτερη και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα Wi-Fi σε πολυσύχναστες περιοχές, σε ενισχυμένες βιντεοκλήσεις υψηλής ποιότητας καθώς και streaming περιεχομένου υψηλής ανάλυσης, χωρίς καθυστερήσεις.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles