22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το Samsung Galaxy S21 FE είναι Official! Ανακοινώθηκε στην CES και έρχεται στις 11 Ιανουαρίου!

    Το Samsung Galaxy S21 FE εδώ και αρκετό καιρό αποτελούσε μια συσκευή για την οποία είχαν εμφανιστεί αρκετές φήμες που αφορούσαν στο επερχόμενο release του. Τελικά, η Samsung στο πλαίσιο της CES 2022, έδωσε ένα τέλος στο μυστήριο, ανακοινώνοντας ότι η πιο budget-friendly εκδοχή της ναυαρχίδας της S21, θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες (και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου).

    Η Fan Edition του Galaxy S21 ουσιαστικά ακολουθεί την ίδια value for money προσέγγιση με τα προηγούμενα FE, προσφέροντας μια σειρά από ποιοτικά features κατηγορίας Flaghsip, σε άκρως ανταγωνιστική τιμή. Συγκεκριμένα, το Galaxy S21 FE διαθέτει FHD display στις 6.4 ίντσες, μια επιλογή μεγέθους οθόνης έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τους πάντες. Οι διαστάσεις του είναι στα 74.5 x 155.7 x 7.9mm και «ζυγίζει» μόλις 177 γραμμάρια και είναι εμφανές ότι είναι εξαιρετικά λεπτό και κομψό, έτσι ώστε να χωράει με μεγαλύτερη ευκολία ακόμη και στην τσέπη ενός παντελονιού. Το design βέβαια δεν διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με το μεγάλο του αδελφάκι, παρόλα αυτά η κορεατική εταιρεία προσφέρει περισσότερες χρωματικές επιλογές (οι οποίες ως γνωστόν ταιριάζουν με τον fan χαρακτήρα της συσκευής, προσφέροντας τα White, Graphite, Lavender και new Olive χρώματα). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν έχει κάνει «εκπτώσεις» στην αντοχή του, καθώς είναι waterproof φέροντας πιστοποίηση IP68.

    Επιστρέφοντας στην οθόνη, εδώ η Samsung παίζει με ένα Dynamic AMOLED 2X panel (2340 x 1080 pixels) με refresh rate στα 120Hz, πράγμα που σημαίνει ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων και ξεκούραστο οπτικό αποτέλεσμα. Σε ότι έχει να κάνει με το camera setup του, το S21 FE διαθέτει ένα triple camera system, στο οποίο «συνυπάρχουν» μια main camera με 12MP, ένας Ultrawide φακός (12MP) και ένα τηλεφακός στα 8MP. Αναμφίβολα, δεν αποτελεί το top camera setup της αγοράς, παρόλα αυτά για την κατηγορία στην οποία εντάσσεται η συσκευή δεν μπορούμε να έχουμε και παράπονο. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια κάμερα είναι εξοπλισμένη με dual-pixel autofocus, image stabilization και f/1.8 διάφραγμα. Επιπλέον, καλή δουλειά δείχνει να έχει κάνει το development team της Samsung και στην zoom camera, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ ο Ultrawide φακός κινείται στα ίδια ποιοτικά στάνταρ των Ultrawide φακών που βρίσκουμε στα περισσότερα high-end smartphones της Samsung, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

    Όσον αφορά το system performance του S21 FE, η επιλογή του Snapdragon 888 με υποστήριξη 5G δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τις δυνατότητες του και την άνεση με την οποία μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και τα πιο πολύπλευρα και δύσκολα multitasking tasks. Για τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο θα υπάρχουν δύο επιλογές, μία στα 6GB RAM και 128GΒ αποθηκευτικό χώρο και μία στα 8GB RAM με 256GB storage. Επιπλέον, η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα στα 4500mAh (δεν απέχει και ιδιαίτερα από τα 4800mAh του S21 Plus), ενώ επιπλέον μπορεί να φορτίσει στα 25W (Wired φόρτιση) και 15W (σε wireless μορφή). Tέλος, υποστηρίζει reverse-charging δυνατότητα, σε περίπτωση που θέλετε να φορτίσετε τα Galaxy Buds Pro earbuds.

    Η τιμή του θα είναι περίπου στα 749 ευρώ και το περιμένουμε από τις 11 Ιανουαρίου…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles