14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το streaming των torrents με το Torrents Time εγείρει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας

    Πολύ ηλεκτρονικό “μελάνι” έχει χυθεί το τελευταίο διάστημα για το Torrents Time, ένα plug-in για browsers που σας επιτρέπει να στριμάρετε torrents χωρίς να απαιτείται να κατεβάσετε έναν ξεχωριστό client. Συνεργάζεται με Firefox, Internet Explorer και Chrome και με το που το εγκαταστήσετε μπορείτε απλά να μπείτε σε ένα torrent site που το υποστηρίζει (π.χ. το ThePirateBay που ήταν από τα πρώτα που συνεργάστηκαν μαζί του) και να κάνετε stream ένα torrent αντί απλά να το κατεβάσετε. Ακούγεται φοβερό. Μήπως όπως υπάρχει και ένα “αλλά”;

    torrents-time

    Στο reddit ήδη κάποιοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος. Ο Andrew Samson δημιουργός του Aurous music streaming app φαίνεται ότι το έχει ψάξει αρκετά και προκαλεί σχόλια μ’ αυτά που γράφει και δημοσιεύει και στο προσωπικό του blog. Το Torrent Time ουσιαστικά προσπαθεί να τρέξει έναν ολόκληρο torrent client μέσα σε μία σελίδα και να χρησιμοποιήσει μία σχετική υπηρεσία, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα σε κάποια κενά ασφαλείας.

    Το πιο σημαντικό είναι η κατάχρηση του Cross-origin resource sharing (CORS), ενός μηχανισμού που επιτρέπει σε μία ιστοσελίδα να ζητήσει πόρους από μία άλλη ιστοσελίδα. Λόγω του τρόπου που έχει φτιαχτεί αυτό, ίσως αποδεικνύεται μία “μαύρη τρύπα” στον τομέα της ασφαλείας που θα μπορούσε να εκθέσει αυτό που κατεβάζετε αλλά και την πραγματική IP σας – κάτι όχι καλό καθώς πρόκεται φυσικά για παράνομα downloads.

    Έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα όμως, καθώς το πρόγραμμα φαίνεται πως τρέχει διαρκώς στο παρασκήνιο στον υπολογιστή σας, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει και την μπαταρία, ενώ ο Sampson βρήκε και ένα CPU bug που θα μπορούσε να οδηγεί σε ένα πιο σοβαρό coding flaw.

    Το Torrents Time είναι ένα plug που υπόσχεται πολλά, κάποιοι ισχυρίζονται όμως ότι δεν αξίζει την προσπάθεια και μας συνιστούν να παραμείνουμε στην “παραδοσιακή” μέθοδο του download των torrents. Εσείς θα το δοκιμάζατε ή συμμερίζεστε τις ενστάσεις γι’ αυτό;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles