16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    To Surface CloudBook της Microsoft έρχεται σύντομα και εδώ θα βρεις ό,τι πρέπει να γνωρίζεις

    Η Microsoft προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διεξαγωγή ενός event στις 2 Μαίου στη Νέα Υόρκη. Το event αυτό αναμένεται να είναι αφιερωμένο στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ σε αυτό θα λάβει χώρα και η παρουσίαση του Windows Cloud. Τα Windows Cloud αναμένεται να αποτελούν την εναλλακτική πρόταση της Microsoft στα Chromebooks της Google. Πρόκειται στην ουσία για μια νέα έκδοση των Windows 10, με τη βασική διαφορά τους έναντι της κλασσικής έκδοσης να είναι η δυνατότητα λήψης εφαρμογών μόνο από το Windows Store.

    ms_surface_logo

    Πρόκειται για εφαρμογές Win32 αλλά και Universal Windows Platform Apps. Επιπλέον, τα Windows Cloud θα είναι αρκετά πιο φθηνά από τα υπόλοιπα SKUs των Windows 10, όπως τα Home και τα Pro, χωρίς να είμαστε απολύτως βέβαιοι για κάτι τέτοιο.

    Μαζί με την παρουσίαση της νεάς έκδοσης του λογισμικού, η Microsoft αναμένεται να αποκαλύψει και μια νέα συσκευή, γνωστή ως CloudBook. Και αυτό γιατί η Microsoft πρόσφατα έκανε διαθέσιμη στο Windows Store μια νέα σουίτα εκπαιδευτικών εφαρμογών που φέρουν το ID «cloudbook». Αυτό υποδεικνύει με βεβαιότητα ότι όντως υπάρχει μια συσκευή γνωστή ως Cloudbook.

    Οι μέχρι τώρα φήμες υποστηρίζουν ότι το Cloudbook θα βασίζεται σε ARM επεξεργαστή, και συγκεκριμένα στον Qualcomm Snapdragon 835. Επίσης, δε διευκρινίζεται προς το παρόν αν θα αποτελεί μέρος της σειράς Microsoft Surface αν και οι πληροφορίες τονίζουν ότι όντως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Και αυτό για τρεις βασικούς λόγους. Στη σειρά Surface ήδη θα προστεθούν δυο συσκευές, τα Surface Pro 5 και Surface Book 2. Δευτερευόντως, θα αποτελέσει έκπληξη αν η εταιρεία αποφασίσει να δημιουργήσει μια νέα σειρά, αποκλειστικά για μια συσκευή.

    Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένετε να δούμε τα Surface Pro 5 ή Surface Book 2 στο event του Μαίου. Αποτελούν δυο σημαντικές συσκευές για την εταιρεία και λέγεται ότι θα προετοιμάσει ένα ξεχωριστό event με έμφαση αποκλειστικά σε αυτές τις δυο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles