18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To Switch διαλύει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο! Ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη!

    Μπορεί η Sony να αισθάνεται υπερήφανη για την ομολογουμένως εξαιρετική πορεία του PlayStation 5, μέσα στους πρώτους μήνες της «ζωής» του, όμως τι να πει και η Nintendo που το Switch εξακολουθεί να θρυμματίζει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο τελευταίο τρίμηνο πούλησε 4.73 εκατομμύρια κονσόλες! Μάλιστα, για το προηγούμενο οικονομικό έτος του 2020 (που ολοκληρώθηκε τον φετινό Απρίλιο), το Switch ξεπέρασε ακόμη και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, με τα shipments του να αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια συστήματα, σημειώνοντας μια αύξηση που έφτασε στο 37% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Ήδη οι πωλήσεις του από τον Μάρτιο του 2017 που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 84.5 εκατομμύρια units!

    To Switch είναι σαν την κότα με τα χρυσά αυγά για τη Nintendo, καθώς φαίνεται να ξεπερνάει με άνεση πολλές από τις legacy κονσόλες του ιαπωνικού κολοσσού του gaming. Ενδεικτικό της εκπληκτικής πορείας του είναι ότι έχει αφήσει πίσω του και το πετυχημένο Game Boy Advance, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Nintendo αναμένεται να ξεπεράσει το Wii μέσα στον επόμενο χρόνο. Η δε Nintendo αναφέρει ότι για το οικονομικό έτος που ξεκινάει από τις 21 Απριλίου 2021 και ολοκληρώνεται στις 22 Μαρτίου του 2022, η Nintendo υπολογίζει ότι θα πουληθούν περισσότερα από 25.5 εκατομμύρια Switch. Και σε επίπεδο software, τα πράγματα ήταν εξίσου εντυπωσιακά με τη Nintendo να ολοκληρώνει το οικονομικό έτος με 230 εκατομμύρια games που πουλήθηκαν, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των 90 εκατομμυρίων (αύξηση της τάξης του 37%). Το Animal Crossing ήταν το game που πούλησε περισσότερο, φτάνοντας τα 32 εκατομμύρια copies, ενώ και το Ring Fit Adventure δεν τα πήγε άσχημα, σημειώνοντας περισσότερα από 7 εκατομμύρια copies.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles