18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο κατασκεύασε η Rolls Royce

    Η βρετανική αεροναυπηγική εταιρεία Rolls Royce PLC αποφάσισε να ανατρέψει τα δεδομένα, παρουσιάζοντας μια νέα πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών. Το αεροπλάνο «Spirit of Innovation» αποτελεί το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο. Σε δοκιμαστική πτήση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, έσπασε το «ρεκόρ», διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

    Ταχύτητα 623 χλμ. ανά ώρα

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροσκάφος στην τελευταία του πτήση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, κατάφερε να πετάξει με ταχύτητα 623 χλμ./ώρα. Είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από κάποιο ηλεκτρικό αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικού αεροσκάφους ήταν κάτω από τα 500 χλμ./ώρα.

    Για την κατασκευή του αεροπλάνου, η Rolls Royce συνεργάστηκε με την νεοσύστατη εταιρεία YASA. Πρόκειται για θυγατρική της Mercedes-Benz. Στη χρηματοδότηση, που ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια ευρώ, έχουν συμμετάσχει διάφοροι οργανισμοί αλλά και το βρετανικό Υπουργείο Εμπορίου.

    Το αεροσκάφος διαθέτει μια καινοτόμο μπαταρία 400 kilowatt, που αποδίδει ισχύ 500 ίππων. Η μπαταρία του μπορεί να φορτίσει 7.500 smartphone, ενώ το ηλεκτρικό του σύστημα επιτρέπει στις προπέλες του να περιστρέφονται δύο φορές πιο γρήγορα απ’ ότι ένα πλυντήριο ρούχων σε υψηλό στύψιμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι χώρες με το ακριβότερο και το φθηνότερο internet

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles