21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το ταχύτερο ασανσέρ του κόσμου ετοιμάζει η Hitachi!

    43 δευτερόλεπτα. Τόσο θα χρειάζεται το ασανσέρ που κατασκευάζει η Hitachi προκειμένου να ανέβει τους 95 ορόφους του CTF Finance Centre της Guangzhou της Κίνας το οποίο είναι υπό ανέγερση. Το κτήριο θα έχει συνολικά 111 ορόφους, ωστόσο μέχρι και το 95ο πάτωμα, το ασανσέρ που ετοιμάζει ειδικά για την περίπτωση η Hitachi, θα χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό αναπτύσσοντας ταχύτητα 72,4 χλμ/ώρα! Για να καταλάβεις την τρέλα των Γιαπωνέζων, το 2010 κατασκεύασαν έναν πύργο (τον περίφημο G1 TOWER) ύψους 213 μέτρων ειδικά για τέτοιου τύπου δοκιμές!

    elevator-fast

    Το CTF Finance Centre προβλέπεται να είναι κομπλέ γύρω στο 2016, οπότε και θα γνωρίζουμε αν το ρεκόρ για τον ταχύτερο ανελκυστήρα θα περάσει στη Hitachi. Επί του παρόντος πάντως, το ρεκόρ αυτό κατέχει (και θα κατέχει για μια διετία ακόμα απ’ ό,τι φαίνεται) η Toshiba με το ασανσέρ του κτηρίου Taipei 101, ενός ουρανοξύστη στην Ταϊβάν που πιάνει ταχύτητες ύψους 61,15 χλμ/ώρα στο ανέβασμα και το κατέβασμα.

    Άντε, με το καλό να ενεργοποιηθούν στον χώρο και εταιρείες όπως η Peugeot, η Subaru και η Audi. Να δεις που σε λίγα χρόνια θα φοράμε και ζώνες ασφαλείας από τον 2ο στον 5ο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles