24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Tetris μπορεί να μειώσει τον εθισμό σύμφωνα με έρευνα

    Είσαι εθισμένος στο φαγητό, στα ναρκωτικά ή στον τζόγο; Τότε παίξε… Tetris! Αυτή είναι στο περίπου η συμβουλή που προκύπτει από την έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    tetris

    119 μαθητές γυμνασίου λοιπόν περιέγραψαν τον εθισμό τους πριν παίξουν μια παρτίδα Tetris, στην οποία σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού υπάρχει πιθανότητα να πεταχτεί κάποιο σφάλμα και να μην σε αφήσει να συνεχίσεις. Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι κανονικά σημείωσαν μια μείωση στη λαχτάρα για τον εθισμό τους κατά 24% περισσότερο από αυτούς που δεν το ολοκλήρωσαν.

    Παρόλο που χρησιμοποιήθηκε το Tetris σε αυτή την έρευνα, η καθηγήτρια ψυχολογίας του Plymouth University και συνυπεύθυνη της έρευνας, Τζάκι Αντρέιντ, είπε στο NBC πως οποιαδήποτε οπτική τόνωση θα έκανε δουλειά. «Δε χρειάζεται να απαιτεί πνευματική κόπωση, αλλά αν το κάνει, έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μπλοκάρει τη λαχτάρα του εθισμού», είπε.

    Καταλήγουμε λοιπόν πως ακόμα και το να παρακολουθείς τηλεόραση θα μπορούσε να μειώσει κάποιον εθισμό σου –οκ, μετά αποβλακώνεσαι περισσότερο. Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε, τα βιντεοπαιχνίδια και η διαδραστικότητά τους σίγουρα κάνουν καλύτερη δουλειά!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles